ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων για την απαλλαγή από ΦΠΑ

Αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων για την απαλλαγή από ΦΠΑ

Επίσημο αίτημα έκανε με παρέμβασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων, προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σχετικά με τη δυνατότητα απαλλαγής από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα το αίτημα αναφέρει τα εξής:

Με τις διατάξεις του άρθρου 39 του Κώδικα ΦΠΑ, προβλέπεται η δυνατότητα απαλλαγής από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ και καταβολής του φόρου αυτού, για τους υποκειμένους οι οποίοι κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος πραγματοποίησαν παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών, κατά την έννοια του άρθρου 2 του Κώδικα ΦΠΑ, μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ.

Με στόχο τη βελτίωση και απλοποίηση του ειδικού καθεστώτος όλων των μικρών επιχειρήσεων και ιδίως των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και για την πλήρη εναρμόνισή της διάταξης με το κοινοτικό δίκαιο, αιτούμαστε την αύξηση του ορίου αυτού στις 25.000 €.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.