ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Αίτημα της ΕΟΔ Κυκλάδων για απινιδωτές

Αίτημα της ΕΟΔ Κυκλάδων για απινιδωτές

Κύριοι γνωρίζουμε όλοι ότι στο νησί μας, όπως και σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο χάνονται ανθρώπινες ζωές από ανακοπή.

Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι χρειάζονται μόνο δυο χέρια για να θέσουν ξανά σε λειτουργία μια καρδιά που σταμάτησε και μια μικρή εύχρηστη συσκευή, ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής.

Η ΕΟΔ Κυκλάδων είναι εθελοντική ομάδα, που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στον Τομέα Πρώτων Βοηθειών και διαθέτει Απινιδωτή.

Τα μέλη της είναι εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και δύο μέλη είναι και εκπαιδευτές ΚΑΡΠΑ.

Οι εκπαιδευτές της ΕΟΔ Κυκλάδων έχουν εκπαιδεύσει και πάντα είναι πρόθυμοι να εκπαιδεύσουν κι άλλους πολίτες.

Το τριήμερο 16,17,18 Απριλίου 2019 εκπαιδεύτηκαν στην τεχνική της ΚΑΡΠΑ, με το πρόγραμμα «Kids save lives – Τα παιδιά σώζουν ζωές» πάνω από 300 μαθητές σχολείων της Πάρου και πιστοποιήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, ERC, πάνω από 70 πολίτες.

Μεταξύ αυτών και έξι ( 6 ) μαθητές Λυκείου και σύντομα θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι.

 

Θεωρούμε απαραίτητη τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων, ώστε να αποκτηθούν Απινιδωτές.

Προτείνουμε να τοποθετηθούν Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές σε κάθε χωριό, σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο άθλησης παιδιών και ενηλίκων, ώστε οι εκπαιδευμένοι πολίτες να μπορούν την κρίσιμη στιγμή να επέμβουν για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.