ΤΟΠΙΚΑ

Αικατερίνη Π: Επιστρέφει ταχύτερο και ανανεωμένο στην γραμμή της Μυκόνου

Αικατερίνη Π: Επιστρέφει ταχύτερο και ανανεωμένο στην γραμμή της Μυκόνου

Δυναμική αναμένεται η επιστροφή του δημοφιλούς ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. (3.948gt/1990) της Fast Ferries στην Ελληνική Ακτοπλοΐα, καθώς μετά τη 2ετη απουσία του, επανέρχεται ταχύτερο και πλήρως ανανεωμένο.

Να θυμίσουμε, ότι τον Απρίλιο του 2019 το αγαπημένο πλοίο είχε σταματήσει τα δρομολόγια του λόγω μηχανικής βλάβης, η οποία όμως έδωσε την ευκαιρία στην πλοιοκτήτρια εταιρεία να το ανανεώσει πλήρως.

Η ανανέωση ξεκίνησε από την αντικατάσταση των αρχικών κυρίων μηχανών του (Daihatsu), από ένα καινούργιο ζευγάρι γερμανικών ΜΑΚ-8M32C συνολικής ισχύος 7.200 kw, οι οποίες καταναλώνουν μάλιστα καύσιμο νέου τύπου.

Η περίοδος του κορωνοϊού που ακολούθησε παράτεινε την επισκευή του και μάλιστα την ενίσχυσε, αφού η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε και την τοποθέτηση pitch propellers σε ένα πλοίο που αναμένεται να εξελιχθεί σε θρύλο στο λιμάνι της Ραφήνας.

Π Επιστρέφει ταχύτερο και ανανεωμένο 1, Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης

Σήμερα, το “κόκκινο” πλοίο από το πρωί πραγματοποιεί προγραμματισμένα δοκιμαστικά και οργώνει το Σαρωνικό, δοκιμάζοντας τις νέες δυνατότητες του. Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό, καθώς το πλοίο πέτυχε άνετα ταχύτητες από 19,4 έως 21,2 κόμβους.  Γεγονός, που φανερώνει ότι το ανανεωμένο ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. επιστρέφει στη Ραφήνα με “άγριες” διαθέσεις.

Το αγαπημένο πλοίο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Fast Ferries, αναμένεται να δρομολογηθεί στις 5 Ιουλίου στη νέα γραμμή Ραφήνα-Τήνος-Μύκονος-Νάξος-Κουφονήσι. Θα αναχωρεί κάθε πρωί στις 08.05 και θα επιστρέφει, προσεγγίζοντας αντίστροφά τα λιμάνια στις 22.30.

φωτο: Arxipelagos, Σπύρος Ρούσσος

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.