ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ

Αγριεύει η «Πηνελόπη»

Αγριεύει η «Πηνελόπη»
Άνεμοι θυελλώδεις μέχρι και 9 μποφόρ στο Αιγαίο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Πηνελόπη» δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας μας και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Από σήμερα το μεσημέρι η «Πηνελόπη» αλλάζει μορφή, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο και τη βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς, οι οποίοι γρήγορα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 Μποφόρ.

Χιόνια προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και βαθμιαία μετά το μεσημέρι σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Πέμπτη θα επικρατήσει κακοκαιρία στην κεντρική, ανατολική και νότια χώρα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο νότιο Αιγαίο, με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων στα ανατολικά και στο Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 9 Μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Εξαίρεση θα παρουσιάσει το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως 5 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα (στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 11 έως 16 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα, 9 έως 15 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 15 έως 19 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και έως τους 20 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ, όπου από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 Μποφόρ και τοπικά τις πρωινές ώρες ισχυροί 6 Μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 Μποφόρ.

► Προγνώσεις καιρού κατά τόπουςαπό το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πηγή: meteo.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.