ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνιούν οι ξενοδόχοι για την επόμενη μέρα

Αγωνιούν οι ξενοδόχοι για την επόμενη μέρα
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ξενοδόχοι ζητώντας άμεσα λύσεις για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, και κατ’ επέκταση των χιλιάδων θέσεων εργασίας των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα εξελίσσεται σε γρίφο για δυνατούς λύτες καθώς και το πόσα ξενοδοχεία τελικά θα λειτουργήσουν.
Σε αρκετούς νομούς οι ξενοδόχοι χάνουν τις ελπίδες τους για τη φετινή τουριστική σεζόν και εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους, παρά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Αιτία για τις «αναταράξεις» στον τουρισμό είναι η πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στις αερομεταφορές καθώς και η αδιάκοπη επέλαση του κοροναϊού σε αρκετές χώρες που αποτελούν παραδοσιακά σημαντικές αγορές για την Ελλάδα.
Μιλώντας στην εκπομπή «ΜΕGA Mag» ο υφυπουργός Θ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι παρά το άνοιγμα της οικονομίας, μεγάλες αβεβαιότητες υπάρχουν για τον τουρισμό της χώρας.
«Πρέπει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί στον τουρισμό -όπου υπάρχει αβεβαιότητα καθώς, μπορεί να κυμανθεί στο -40% ή μέχρι το -70%» πρόσθεσε εξάλλου ο κ. Σκυλακάκης. Συνεπώς, αυτό μπορεί να φέρει μεγάλη διαφορά στο ΑΕΠ.

in.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.