ΤΟΠΙΚΑ

Αδιανόητη εμμονή του ΣΚΑΙ εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης

Αδιανόητη εμμονή του ΣΚΑΙ εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης
Απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στον δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε και στις απαξιωτικές αναφορές

Απάντηση στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε δίνει με δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, στα όσα ανακριβή και απαξιωτικά ανέφερε για τον ίδιο προσωπικά ερήμην του αλλά και για τους δημάρχους της χώρας, κατάπαράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, κατά τη διάρκεια της  σημερινής εκπομπής του από το ραδιοσυχνότητα του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ο κος Πορτοσάλτε, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκα πρόσκλησή του για ναπαραχωρήσω συνέντευξη σήμερα στην εκπομπή του για τις πυρκαγιές, έχοντας ζητήσει να μετατεθεί η πρόσκλησή του για τις επόμενες ημέρες, για λόγους δεοντολογίας και ενόσω είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο των πυρκαγιών, προχώρησε σε ανοίκεια και απαξιωτική επίθεση τόσο στο πρόσωπό μου ως προέδρου της ΚΕΔΕ, όσο και κατά του συνόλου των δημάρχων της χώρας.

Δεν κατανοώ κε Πορτοσάλτε την τόσο απαξιωτική εκ μέρους σας αντιμετώπιση τόσο εμού προσωπικά («καλά κρασιά η απάντησή μου») όσο και των δημάρχων  τους οποίους αποκαλέσατε «δημαρχαίους» απαξιωτικά, σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν ήθελα να έρθω στην εκπομπή σας τώρα, αλλά μετά το πέρας των πυρκαγιών.

Σε κάθε περίπτωση εκ των πραγμάτων φαίνεται ξεκάθαρα, ότι οι δήμαρχοι και ικανοί είναι και σε θέση είναι να εκπληρώσουν την αποστολή τουςγια τον καθαρισμό των χώρων στις εντός σχεδίου περιοχές τους, όπως ο νόμος ορίζει. Άλλωστε η ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ τοποθετήθηκε για το θέμα προ ημερών (σας αποστέλλω και το σχετικό Δελτίο Τύπου, καθώς και άρθρο με τις θέσεις μου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών).

Σε ότι αφορά στις «κατηγορίες» σας ότι ούτε ένας δήμος του Λεκανοπεδίου  της Αθήνας και της Μακεδονίας δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΣΚΑΪ και του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» για συνεργασία προκειμένου να γίνει καθαρισμός περιαστικών περιοχών, ουδέν ψευδέστερον τούτου, διότι:  

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης Πεντελικού (ΣΠΑΠ), που εκπροσωπεί 12 δήμους της Αττικής, πραγματοποιεί 8-10 συνεργασίες – δράσεις κάθε χρόνο με τον ΣΚΑΪ και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), που εκπροσωπεί επίσης 12 δήμους της Αττικής, πραγματοποίησε τα τελευταία 4 χρόνια 6 συνεργασίες – δράσεις με τον ΣΚΑΪ και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Σε ότι αφορά τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης: Ωραιοκάστρου, ΠυλαίαςΧορτιάτη και ΝεάποληςΣυκεών, επίσης  πραγματοποίησαν συνεργασίες – δράσεις με τον ΣΚΑΪ και το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Εν κατακλείδι κε Πορτοσάλτε δεν μπορείτε εσείς,μέσα από το κλιματιζόμενο και δροσερό στούντιό σας, να επιτίθεστε εναντίον των δημάρχων, όταν όλοι οι δήμαρχοι και το προσωπικό των δήμων στις περιοχές που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, αγωνίζονται μαζί με τους πιλότους, τους πυροσβέστες, το στρατό και τους εθελοντές για την κατάσβεση των πυρκαγιών, να παριστάνεται τον τηλε- εισαγγελέα και τον τηλε-δικαστή.

Σας δηλώνω λοιπόν ότι θα βγω στην εκπομπή σας για να μιλήσουμε για όποιο θέμα θέλετε. Αλλά δεν μπορείτε να με «προσαγάγετε δια της βίας» στην εκπομπή σας, όταν και όποτε θέλετε εσείς».

Σημείωση: Η σχετική αναφορά στο https://www.skairadio.gr/portosalte-skai-gr/episode-2023-07-25, στο 01:42:54 του ηχητικού).


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.