ΤΟΠΙΚΑ

Άδεια νησιά, κλειστά μαγαζιά και εργαζόμενοι στον «αέρα»

Άδεια νησιά, κλειστά μαγαζιά και εργαζόμενοι στον «αέρα»
Κοσμοπολίτικες παραλίες με ελάχιστους πελάτες, δεκάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει και εργαζόμενοι στον αέρα

Κοσμοπολίτικες παραλίες με ελάχιστους πελάτες, δεκάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν ανοίξει και εργαζόμενοι στον αέρα είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της φετινής σεζόν.

Σκηνή 1η: Δευτέρα 29 Ιουνίου, μεσημέρι, στην Ψαρού: στο «Nammos» τρία σετ ξαπλώστρες φιλοξενούν έξι άτομα και η lounge μουσική ξεχύνεται στην άδεια κατά τα λοιπά παραλία. Οι εργαζόμενοι σχεδόν βαριούνται από την απραξία και κάποιοι θυμούνται ότι πέρυσι τέτοια εποχή ήταν πολύ δύσκολο να βρεις ξαπλώστρα στο πιο διάσημο εστιατόριο του Νησιού των Ανέμων.

Λίγα χιλόμετρα πιο μακριά, γνωστή κοσμική κυρία μαζί με φιλικό της ζευγάρι απολαμβάνει την ηρεμία στον Πάνορμο, ενώ μετράει τέσσερα σετ που έχουν δοθεί σε πελάτες. Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και το «Solymar» στο Καλό Λιβάδι, όπου ένας εκ των υιών Στέγγου μαζί με τη σύζυγό του απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Υπάρχει άλλο ένα ζεύγος και δύο σετ ακόμη που έχουν δοθεί σε πελάτες στο άδειο κατά τα άλλα sea side restaurant, που βιώνει, όπως και όλοι στη Μύκονο, τη σκληρή πραγματικότητα του φετινού καλοκαιριού.

Σκηνή 2η: Το ίδιο μεσημέρι αλλά και πολλά άλλα ο Αγιος Σώστης και η Κάπαρη ξεχειλίζουν από κόσμο∙ όλοι νέοι και νέες που περιμένουν να πιάσουν δουλειά στο νησί και είναι άνεργοι εδώ και τρεις μήνες περίπου. Πάνω από το δύσβατο μονοπάτι της Κάπαρης ένας νεαρός που ετοιμάζεται να κατέβει αναφωνεί σε φίλο του: «Τι έγινε ρε; Ολοι του ΟΑΕΔ εδώ μαζευτήκαμε;».

Αυτές οι δύο παραλίες, οι εντελώς ανοργάνωτες, μαζεύουν όλο τον κόσμο που θέλει να κάνει ένα μπάνιο χωρίς να πληρώσει ξαπλώστρες, νερά και καφέδες σε τιμές εντελώς απαγορευτικές. Μιλάμε για ανθρώπους που περιμένουν εδώ και καιρό να πιάσουν δουλειά και χρειάστηκε να μπει ο Ιούλιος για να ανοίξουν κλασικά μαγαζιά όπως το «Paradise», το «Jackie O» και ο «Scorpios».

MUKONOS_
MUKONOS_2
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.