ΤΟΠΙΚΑ

“25η Μαρτίου! Ημέρα περηφάνιας και χαράς για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία”

“25η Μαρτίου!  Ημέρα περηφάνιας και χαράς για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία”
Το μήνυμα του δημάρχου Χρήστου Βερώνη με αφορμή την εθνική επέτειο

Η 25η Μαρτίου αποτελεί για το Εθνος μας ημέρα εθνικής ανάτασης, ιστορικής μνήμης και συλλογικού αναστοχασμού .

Τη μέρα αυτή τιμούμε τη θυσία των ηρωικών μας προγόνων που έδωσαν το αίμα τους για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας και ενέπνευσαν το μεγάλο μας ποιητή Κωστή Παλαμά να υμνήσει το μεγαλείο της φυλής μας, γράφοντας ότι:” η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα . Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα”.
Η Εθνεγερσία του 1821 ανέδειξε τη γενναιότητα , την αυταπάρνηση και τη φιλοπατρία των Ελλήνων και έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.
Για τις Μυκονιάτισες και τους Μυκονιάτες ο ήρωισμός και η φιλοπατρία ενσαρκώνονται στο πρόσωπο της Μαντώς Μαυρογένους , την οποία η Ιστορία κατέταξε στο πάνθεον των ηρώων του 1821 για την γενναιότητα την ανιδιοτέλεια και το υψηλό πατριωτικό της φρόνημα.
Οι πολύτιμες διδαχές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα που ξεκίνησε το 1821,πρέπει ν’ αποτελούν την πυξίδα του δικού μας χρέους προς την πατρίδα και να εμπνέουν την πορεία μας προς το μέλλον.
Οφείλουμε να δικαιώνουμε διαρκώς τη θυσία των προγόνων μας προασπίζοντας τα εθνικά μας δίκαια με ομοψυχία και αποφασιστικότητα , προσβλέποντας πάντα σε μία Ελλάδα ανεξάρτητη και ισχυρή ,παράγοντα ειρήνης και προόδου στην ευρύτερη περιοχή μας.
Στην ιστορική και θρησκευτική παράδοση του Εθνους μας η 25η Μαρτίου, ημέρα έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ,έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη μεγάλη Θεομητορική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου .
Διπλή γιορτή , διπλή χαρά η 25η Μαρτίου για τους απανταχού της γης Ελληνες!
Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας!
Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Ελληνες όπου γης!

Χρήστος Βερώνης δήμαρχος Μυκόνου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.