ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

24ωρη απεργία στα πλοία σε όλες τις κατηγορίες

24ωρη απεργία στα πλοία σε όλες τις κατηγορίες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Ε.ΜΑΓ.Ε.Ν στη σημερινή συνεδρίαση του εκτίμησε τις εξελίξεις που διαμορφώνονται από την επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης σε βάρος των ναυτεργατών, στις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Μετά τον αντεργατικό νόμο 4714/2020 που ψήφισε η κυβέρνηση στις 29/07/2020 για την κατάργηση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα ποντοπόρα καράβια και με προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των ναυτεργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, προχώρησε στις 5 Νοέμβρη με τροπολογία – έκτρωμα σε νόμο του υπουργείου Δικαιοσύνης, δίνοντας τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να ναυτολογούν ναυτεργάτες στα ποντοπόρα πλοία με ελληνική σημαία, που στο σύνολο τους να είναι με βάση τα «διεθνή κρατούντα», δηλ. χωρίς ΣΣΕ και κοινωνική ασφάλιση.

Στα ποντοπόρα συνεχίζεται ο εγκλωβισμός των χιλιάδων ναυτεργατών χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο των εφοπλιστών, της κυβέρνησης για τον ασφαλή επαναπατρισμό τους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.