ΤΟΠΙΚΑ

100 – 120 δόσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επανένταξη

100 – 120 δόσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επανένταξη
Τι ορίζει η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ για του πληγέντες από τον κορωνοϊό

Δεύτερη ευκαιρία θα έχουν τον Δεκέμβριο, όσι είχαν αλλά έχασαν τις 100-120 δόσεις. Όπως αποκάλυψε το newmoney.gr, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τροπολογία για επανένταξη πληγέντων από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 στις ρυθμίσεις των άρθρων 1-17του ν. 4321/2015, των άρθρων 98-109του ν. 4611/2019 και του ν. 4469/2017

Συγκεκριμένα, οφειλέτες με οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα και δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής, για τις οποίες έχουν χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής αλλά απώλεσαν κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Μαρτίου 2020 έως και Νοεμβρίου 2020 ρύθμιση τμηματικής καταβολής σύμφωνα που είχαν συνομολογήσει, δύνανται να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης κατόπιν αίτησής τους.

Με άλλα λόγια, τον Δεκέμβριο θα πληρώσουν μία μόνο δόση και όχι διπλή, όπως θα γινόταν αν είχε δοθεί απλώς παράταση στη ρύθμιση που έληξε 30 Νοεμβρίου. Η δυνατότητα ένταξης μέσω Taxisnet αναμένεται να ενεργοποιηθεί σε περίπου ένα δεκαήμερο.

Η επανένταξη του οφειλέτη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή της δόσης του μηνός Δεκεμβρίου 2020, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του ίδιου μήνα. Αυτομάτως ενεργοποιούνται και όλα τα ευεργετήματα που έχασαν οι οφειλέτες και απελευθερώνονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.