ΤΟΠΙΚΑ

Νέα “μπλόκα” για τους ανεμβολίαστους ενόψει Χριστουγέννων

Νέα “μπλόκα” για τους ανεμβολίαστους ενόψει Χριστουγέννων

Νέοι τρόποι πίεσης με νέα… μέτρα στους ανεμβολίαστους, από κυβέρνηση και ειδικούς, καθώς οι προτάσεις της επιτροπής που συνεδρίασε χτες κινούνται στην κατεύθυνση του «φρένου» στα μαϊμού πιστοποιητικά νόσησης και στην ασφάλεια των πολιτών ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στην προσπάθεια να εμβολιαστούν όσο πιο άμεσα γίνεται όλο και περισσότεροι πολίτες με την τρίτη δόση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως έχει ζητήσει από τους ειδικούς να αποφανθού

Σύμφωνα με αρκετούς ειδικούς, μια απόφαση που θα έπρεπε να έχει ληφθεί είναι να μην γίνονται δεκτά τα πιστοποιητικά νόσησης μόνο με την προσκόμιση rapid test. Τα πλαστά πιστοποιητικά… έδιναν κι έπαιρναν, έτσι ώστε κάποιοι να φαίνονται ως νοσούντες και να αποφεύγουν να εμβολιαστούν. Η εισήγηση είναι τα πιστοποιητικά νόσησης να εκδίδονται μόνο μετά από την διεξαγωγή μοριακού τεστ (PCR).

Παράλληλα, η επιτροπή εισηγείται να υπάρχει ως προϋπόθεση να είναι κάποιος εμβολιασμένος, ώστε να δουλέψει τις μέρες των γιορτών σε ένα χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, οπουδήποτε στην Ελλάδα, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο κλίμα ασφάλειας, ενώ οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.

Τα νέα μέτρα, δηλαδή αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό και τα συμπληρωματικά που έρχονται, θα εξειδικευθούν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεμιστοκλή Ζαούτη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.