ΤΟΠΙΚΑ

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα και στα σχολεία της Μυκόνου

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα και στα σχολεία της Μυκόνου

Με σχετικές αποφάσεις των Δήμων, είχε ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων για 48 ώρες στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, μέχρι να υπάρξει βελτίωση των καιρικών φαινομένων.

Τα σχολεία είναι κλειστά σε όλα τα μεγάλα νησιά, Σύρος, Νάξος, Πάρος, Τήνος, Άνδρος, Μύκονος, Σαντορίνη, αλλά και σε μικρότερα σε πληθυσμό όπως η Αμοργός κ.α.

Σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, οι διδακτικές ώρες δε θα χαθούν καθώς εφαρμόζεται το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, όπως αυτό ίσχυε την περίοδο του lockdown.

Ήδη από την Κυριακή οι διευθύνσεις των σχολείων κλήθηκαν μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων να ενημερώσουν μαθητές και γονείς για τις ώρες και το πρόγραμμα των μαθημάτων.

Από πλευράς των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/Θμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των σχολείων θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να γίνουν κανονικά τα ηλεκτρονικά μαθήματα. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν και κάποια προβλήματα, εξαιτίας της απρόοπτης αλλαγής στη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Πάντως, ο προγραμματισμός για την 48ωρη τηλεκπαίδευση ξεκίνησε από την Κυριακή από τα Νηπιαγωγεία έως και τα Λύκεια των Κυκλάδων σε όλα τα νησιά που έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, όλοι οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί του νομού Κυκλάδων θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι και την Τρίτη.

Τους λόγους που οδήγησαν την Πολιτική Προστασία στην απόφαση για διήμερη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης αντί της δια ζώσης εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας «Ελπίς», εξηγούν κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρουν, οι λόγοι είναι 4:

1) Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα επηρεάσει από το βράδυ της Κυριακής 23/1, τις περιοχές των Σποράδων, της Εύβοιας, των Βόρειων και Δυτ. Κυκλάδων, της Στερεάς Ελλάδας και της Ανατολικής και Βόρειας Αττικής. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν αρχικά με ήπιες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και σταδιακά θα ενταθούν από το μεσημέρι και μετά σε όλη την Αττική, περιλαμβανομένων των περιοχών του κέντρου της Αθήνας και των νοτίων προαστίων. Τα φαινόμενα ισχυρών χιονοπτώσεων θα διαρκέσουν έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης και μετά θα ακολουθήσει παγετός.

2) Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων, λοιπόν, και με δεδομένο ότι υπάρχει ως εναλλακτική λύση η τηλεκπαίδευση, κρίθηκε ότι είναι ορθότερο και πιο ασφαλές για όλους να ανασταλεί για δυο ημέρες η δια ζώσης εκπαίδευσης και τα μαθήματα να γίνουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.