ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλάδες – Τουρισμός: Ξεκίνημα από την Καθαρά Δευτέρα με βασικό στόχο το Πάσχα

Κυκλάδες – Τουρισμός: Ξεκίνημα από την Καθαρά Δευτέρα με βασικό στόχο το Πάσχα

Στο φετινό Πάσχα (Η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου) στοχεύουν οι Κυκλάδες προκειμένου να ξεκινήσει για τα καλά η τουριστική περίοδος του 2022.

Η επίσημη έναρξη της φετινής τουριστικής σαιζόν στην Ελλάδα είναι προσδιορισμένη για την 1η Μαρτίου από το υπουργείο Τουρισμό και τον ΕΟΤ.

Τριήμερο με κόσμο αλλά στο… “χαλαρό”

Το προσεχές τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 4 με 6 Μαρτίου, αναμένεται η πρώτη τουριστική δραστηριότητα σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως και στις Κυκλάδες.

Μπορεί να μην υπάρχουν καρναβαλικές εκδηλώσεις, όμως η κίνηση στα νησιά το τριήμερο της τελευταίας αποκριάς θα είναι αυξημένη, με τους πρώτους επισκέπτες να κάνουν την εμφάνισή τους, όπως και την έναρξη των φετινών σχολικών εκδρομών (έστω και περιορισμένων). Η κίνηση δεν είναι δυνατόν να φτάσει στα επίπεδα του 2019, όμως τα δεδομένα θα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια όπου απαγορεύονταν οι μετακινήσεις με πλοία τέτοια εποχή.

Αυτό φαίνεται και από την προετοιμασία των επιχειρήσεων που συνδέονται άμεσα με τον τουρισμό οι οποίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς σε συντηρήσεις, ανακινήσεις, επισκευές κλπ, δείχνοντας μια ετοιμότητα νωρίτερα συγκριτικά με την προηγούμενη διετία.

Αναμένεται δυναμικό Πάσχα και καλοκαίρι με νούμερα 2019 

Ο πρώτος μεγάλος στόχος για τις Κυκλάδες δεν είναι άλλος από το Πάσχα. Μπορεί – στην παρούσα φάση – να μην υπάρχουν ακόμη κρατήσεις, όμως θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η τουριστική κίνηση θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Δε θα έχει καμία απολύτως σχέση με το Πάσχα καραντίνας του 2020, ούτε με το αντίστοιχο των σημαντικών περιορισμών του 2021.

Θα είναι το πρώτο Πάσχα μετά το 2019, όπου η οικονομία θα λειτουργεί με πλήρη ελευθερία και τα νησιά αναμένεται να υποδεχθούν χιλιάδες επισκέπτες. Ένα δυναμικό Πάσχα σε επίπεδο τουρισμού και εσόδων, θα σηματοδοτήσει και τα επόμενα βήματα για το προσεχές καλοκαίρι όπου ο πήχης αναμένεται να ανέβει πολύ υψηλά, αγγίζοντας ή και ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις τους δείκτες του 2019.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.