ΤΟΠΙΚΑ

Όλα πανέτοιμα για τα Δήλεια 2021

Όλα πανέτοιμα για τα Δήλεια 2021

Δείτε την προκήρυξη και το πρόγραμμα των αγώνων στίβου ”Δήλεια 2021” που θα γίνουν στη Μύκονο το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και διοργανώνει ο Α.Ο. Μυκόνου με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΛΕΙΑ 2021

Ο Α.Ο. Μυκόνου με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων προκηρύσσει αγώνες στίβου με την επωνυμία ΔΗΛΕΙΑ 2021. Oι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
  2. ΤΟΠΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Δημοτικό Στάδιο Μυκόνου, Κόρφος
  3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:Αντρών – Γυναικών, Κ18 (Γυναικών), Κ16 (Αγοριών – Κοριτσιών), Κ14 (Αγοριών – Κοριτσιών), Κ12 (Αγοριών – Κοριτσιών).
  4. AΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

Ανδρών : 100μ, 3.000μ

Γυναικών: 100μ, 3000μ τριπλούν

Κ18 (Κορίτσια) : Σφαιροβολία – 400μ

Κ16 (Αγόρια): 80μ – 150μ – 1.000μ – Μήκος – Σφαιροβολία – 4Χ 80

Κ16 (Κορίτσια): 80μ – 150μ – 1.000μ – Μήκος – Σφαιροβολία – 4Χ80

Κ14 (Αγόρια): 60μ – 150μ – 600μ – Μήκος – Vortex – 4Χ60.

Κ14 (Koρίτσια): 60μ – 150μ – 600μ – Μήκος – Vortex – 4Χ60.

Κ12 (Αγόρια): 50μ – 600μ – Μήκος – Vortex – 4Χ50

Κ12 (Κορίτσια): 50μ – 600μ – Μήκος – Vortex – 4Χ50

Στo Vortex και στο μήκος Κ12 οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν το δικαίωμα τριών (3) προσπαθειών.

Στη σφαίρα, στο Vortex και στο Μήκος Κ16 – Κ14 (Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄ και Β΄), οι αθλητές – αθλήτριες έχουν δικαίωμα τριών (3) προσπαθειών, ενώ οι έξι πρώτοι μετά το τρίτο άλμα και την τρίτη ρίψη έχουν το δικαίωμα μιας ακόμη τέταρτης (4ης) προσπάθειας.

Στην σφαιροβολία Γυναικών (Κ18) και στο τριπλούν Γυναικών οι αθλήτριες έχουν το δικαίωμα τριών (3) προσπαθειών ενώ οι οκτώ (8) πρώτες έχουν το δικαίωμα τριών (3) ακόμη προσπαθειών.

5. ΗΛΙΚΙΕΣ

Στα αγωνίσματα της κατηγορίας Κ12 (Αγοριών – Κοριτσιών) δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι-ες τα έτη 2010-2011-2012.

Στα αγωνίσματα της κατηγορίας Κ14 (Αγοριών – Κοριτσιών) δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι-ες τα έτη 2008-2009

Στα αγωνίσματα της κατηγορίας Κ16 (Αγοριών – Κοριτσιών), δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι-ες τα έτη 2006 -2007 Στα αγωνίσματα της κατηγορίας Ανδρών – Γυναικών δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι-ες το έτος 2005 και μεγαλύτεροι- ρες.

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών – αθλητριών σε κάθε αγώνισμα και συνολικά και μία ομάδα σε κάθε σκυταλοδρομία.

Στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων αθλητών και αθλητριών στα σωματεία του στίβου, έχουν επίσης δικαίωμα συμμετοχής και μαθητές – μαθήτριες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και από κάθε άλλο σωματείο ή σχολείο, ως ανεξάρτητοι συμμετέχοντες, με τις προϋποθέσεις των §7.1, §7.2, §7.3 όπως περιγράφεται πιο κάτω. Κάθε αθλητής και αθλήτρια των κατηγοριών Κ12 και Κ14 έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα ατομικό αγώνισμα και μια σκυταλοδρομία.

Κάθε αθλητής και αθλήτρια της κατηγορίας Κ16 έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο αγωνίσματα εκ των οποίων μόνο ένα δρομικό. Κάθε αθλητής και αθλήτρια που θα αγωνιστεί στην κατηγορία Αντρών – Γυναικών, ή στην Κ18 έχει δικαίωμα συμμετοχής σε δύο ατομικά αγωνίσματα.

7. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αρχικές αριθμητικές δηλώσεις των σωματείων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 5 Οκτωβρίου και οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών – αθλητριών θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, με email στο segas_kykladwn@yahoo.gr ή στο sideris87@gmail.com

Επίσης, στο email pappasdimitris411@gmail.comμπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες για τη μετακίνηση σας, τη διαμονή σας και τη διατροφή σας στη Μύκονο ή πρόσθετες πληροφορίες για τους αγώνες.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους με την παρουσία τους στην αίθουσα κλήσης 45 λεπτά πριν από το αγώνισμα τους.

Στους αγώνες θα επιτρέπεται να γίνονται αλλαγές και συμπληρωματικές δηλώσεις στην αίθουσα κλήσης των αγώνων.

Στις δηλώσεις συμμετοχής των συλλόγων πρέπει να αναγράφονται τα αγωνίσματα, το ονοματεπώνυμο των αθλητώντριων ολογράφως, το έτος γέννησης και ο αριθμός δελτίου εγγραφής στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για τους αθλητές – αθλήτριες των σωματείων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των συλλόγων πρέπει να είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ υπογεγραμμένες από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα και να έχουν τη σφραγίδα του σωματείου. Σε αντίθετη περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των αθλητώντριων του σωματείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τις κάρτες δελτίου αθλητή θα τις κρατούν οι αθλητές μαζί τους και θα τα δείχνουν στην αίθουσα κλήσης.

Οι μαθητές – μαθήτριες που δεν έχουν δελτίο σε σωματείο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες, ως ανεξάρτητοι αθλητές, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στην αίθουσα κλήσης τα παρακάτω:

  1. Ιατρική γνωμάτευση ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες (η γνωμάτευση ισχύει για ένα χρόνο από την έκδοση της).
  2. Αποδεικτικό έγγραφο του έτους γέννησης (πιστοποιητικό γέννησης, βιβλιάριο υγείας κλπ)
  3. Δήλωση συμμετοχής στην οποία να υπάρχει υπογραφή από τον συνοδό της αποστολής και/ή τον γυμναστή/γυμνάστρια του σχολείου.

8. ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ

Vortex Aγοριών – Κοριτσιών : 300 gr

Σφαίρα Αγοριών Κ16 : 4 κιλά

Σφαίρα Κοριτσιών Κ16: 3 κιλά

Σφαίρα Κοριτσιών Κ18: 3 κιλά

9. ΕΠΑΘΛΑ

Σε όλες τις κατηγορίες θα απονέμεται στους πρώτους νικητέςτριες, κύπελλο και στους τρεις πρώτους μετάλλιο και δίπλωμα.

10.ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και των αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας και θεωρείται από νοσοκομείο, κέντρο υγείας, αγροτικό ιατρείο, υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή ιατρούς. Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρηση του.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΕΊΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ Ή Ο ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.

Επίσης, σε σχέση με την πρόληψη για την μετάδοση του COVID – 19, πρέπει σε κάθε περίπτωση να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και τα αντίστοιχα πρωτοκόλλα που ισχύουν για την διεξαγωγή αγώνων στίβου, σύμφωνα με τις διατάξεις την περίοδο εκείνη από την ΓΓΑ με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων.

11.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ 2020-2021.

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο των αγώνων κ. Πέτρο Σιδερή, Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και τον Αλυτάρχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς του στίβου.

OΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μετά την υποβολή των οριστικών δηλώσεων, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και πάντα λαμβάνοντας υπόψη πάντα το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.ΥΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.