ΤΟΠΙΚΑ

Τιμητική και ένδοξη ημέρα μνήμης η 11η Οκτωβρίου για τη Μύκονο.

Τιμητική και ένδοξη ημέρα μνήμης η 11η Οκτωβρίου για τη Μύκονο.

Σαν σήμερα το 1822, πραγματοποιήθηκε η νικηφόρος απώθηση Τούρκων Αλγερινών από Μυκονιάτες, με επικεφαλής την ηρωίδα μας Μαντώ Μαυρογένη.

Η αγωνίστρια και γενναία Μαντώ, «Μετά ταχύτητος αετού προσβάλλει και εξωθεί αυτούς προς την θάλασσα… αναφωνούσα: «ΤΙΜΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ»

Αναφέρει σε ανάρτηση του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς και συνεχίζει:

«Αποδίδουμε τιμές και αναγνώριση της εθνικής συνεισφοράς της Μυκονιάτισσας Μαντώς Μαυρογένη με κάθε τρόπο. Η ιστορία μας είναι και η παρακαταθήκη του μέλλοντός μας.

 

Φωτό: Λεπτομέρεια του έργου της Δήμητρας Σιατερλή “Μanto Mavrogeni, La passionaria Greca”, από την έκθεση της ΚΔΕΠΠΑΜ «Μαντώ Μαυρογένη. Η ηρωίδα της Ελληνικής Επανάστασης με το βλέμμα του σήμερα.».

 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.