ΤΟΠΙΚΑ

Στο Στρασβούργο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς για θέματα της Μυκόνου

Στο Στρασβούργο ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς για θέματα της Μυκόνου

Η ανάγκη υιοθέτησης και εφαρμογής από τις τοπικές αρχές, κανόνων και απαγορεύσεων ή και φορολόγησης αντίστοιχης με τα ξενοδοχεία, των βραχυχρόνιων μισθώσεων, μέσω των πλατφορμών (πχ Airbnb) αναδείχθηκε – μεταξύ άλλων- στις εργασίες της πρώτης δια ζώσης Ολομέλειας του Κογκρέσου Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe στο Στρασβούργο.

Τονίζει σχετικά ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς:

«Με βάση την κοινή διαπίστωση των συναδέλφων για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των μισθώσεων στον τουρισμό έκανα ειδική αναφορά στην σχετική εμπειρία από τη Μύκονο. Συγκεκριμένα επεσήμανα το πρόβλημα ανεύρεσης κατοικίας για τους υπαλλήλους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ιδίως το ιατρικό προσωπικό, τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας. Και τόνισα την ανάγκη εφαρμογής στοχευμένων πολιτικών, που θα συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.»ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.