ΤΟΠΙΚΑ

Στο Ντουμπάϊ η αποστολή του Δήμου Μυκόνου για μια ιδιαίτερη και τιμητική στιγμή του νησιού

Στο Ντουμπάϊ η αποστολή του Δήμου Μυκόνου για μια ιδιαίτερη και τιμητική στιγμή του νησιού
Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης η εκδήλωση στην EXPODubai 2020 με τεράστια σημασία για την προβολή της Μυκόνου

Συνοδευόμενος από την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού Τόνια Ανδρονίκου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς βρίσκεται στο Ντουμπάϊ με αφορμή την εκδήλωση που έχει τεράστια σημασία για την Μύκονο και την παγκόσμια προβολή της και πρόκειται να αναδείξει για ακόμη μια φορά την ιστορική Δήλο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Enterprise Greece και τον Δήμο Μυκόνου διοργανώνουν την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 εκδήλωση με τίτλο «A Universal Narrative of Light – From Apollo’s birthplace, Delos, to a brighter future».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Terra Auditorium (Sustainability District, Expo2020) στο πλαίσιο της Ελληνικής παρουσίας στην Διεθνή Έκθεση EXPO 2020 Dubai και στοχεύει στην ανάδειξη της σύγχρονης ταυτότητας της Ελλάδας ως χώρα με εξωστρεφή κουλτούρα, την προβολή της αξίας της διεθνούς συνεργασίας καθώς και τη συμβολή και το αντίκτυπο της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης στον διαπολιτισμικό διάλογο.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Γραφείο του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη, τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Ιωάννη Σμυρλή, τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννη Χρυσουλάκη, το Enterprise Greece και τον Δήμο Μυκόνου.

Με το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ελληνικό Περίπτερο, όπου εκτίθεται, μέχρι το πέρας της Expo2020, το έργο της εικαστικού Έφης Σπύρου «Metamorphoses». Η μεταφορά και τοποθέτηση του έργου έγινε με την χορηγία της Polygreen Culture & Art Initiative και της Monterock Enterprises.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.