ΤΟΠΙΚΑ

Στις πιο hot περιοχές για ζήτηση κατοικίας η Μύκονος

Στις πιο hot περιοχές για ζήτηση κατοικίας η Μύκονος

Τη νέα τάση που διαμορφώνεται εσχάτως στην εγχώρια real estate αγορά, από δυνητικούς αγοραστές κατοικίας φυσικά προερχόμενους από την αλλοδαπή και κυρίως την Ευρώπη, αποτυπώνει ο δείκτης ζήτησης SDI διαμορφούμενος από τον όγκο αναζητήσεων της ελληνικής πλατφόρμας Spitogatos.

Σύμφωνα με μία πρώτη «ανάγνωση» των δεικτών, οι επίδοξοι κάτοχοι οικιστικού ακινήτου στην ελληνική επικράτεια προσανατολίζονται περισσότερο σε οικήματα με χαρακτηριστικά εξοχικής κατοικίας, καθώς, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις παράκτιες ζώνες αλλά και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Το Top-ten των Ευρωπαίων που σπεύδουν για ένα εξοχικό

Σύμφωνα με τον δείκτη ζήτησης SDI, κατά το τρέχον έτος διαπιστώθηκε αύξηση της ζήτησης για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, από Ευρώπη και Αμερική. Όπως σημειώνει ο CEΟ του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, «Φέτος, παρατηρούμε μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων και εφαρμογών του δικτύου μας από χώρες του εξωτερικού, σε σχέση με το 2020 αλλά και με προηγούμενα έτη».

Συγκεκριμένα, και όπως διαφαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση ζήτησης για ακίνητα προς πώληση στην Ελλάδα, είναι η Γαλλία με 39%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Παράλληλα, χώρες της ομογένειας όπως η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επιστρέφουν στο προσκήνιο, με αυξημένο ενδιαφέρον για τα ελληνικά ακίνητα κατά 70% και 20% αντίστοιχα.

Τα hot spots της ελληνικής αγοράς Real Estate

Η Κέρκυρα στο Top-ten για αγορά εξοχικής κατοικίας

Την αύξηση της ζήτησης οικιστικών ακινήτων στην Ελληνική επικράτεια, καταγράφει και το βρετανικό δίκτυο σύγκρισης τιμών και δεικτών Compare the Market, αναδεικνύοντας μάλιστα το νησί των Φαιάκων στους 10 καλύτερους προορισμούς για αγορά εξοχικής κατοικίας παγκοσμίως.

«Ζυγίζοντας» μάλιστα, την ποιότητα των προορισμών που ανταγωνίζεται η Ελλάδα για την προσέλκυση οικιστικών επενδυτικών κεφαλαίων, γίνεται εύκολα αντιληπτή η αλλαγή «πίστας» στην οποία έχει περάσει και ως τουριστικός και ως επενδυτικός προορισμός. Άμπου Ντάμπι και Ντουμπάι από τη μία και Βενετία και Κανάρια νησιά από την άλλη, μόνο μία Κέρκυρα θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος και Ελλάδα λοιπόν, είναι οι πιο hot προορισμοί στην Ευρώπη για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξοχική κατοικία, ανάμεσα στους πλέον δημοφιλείς παραδείσιους προορισμούς παγκοσμίως.

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για αγορά εξοχικής κατοικίας

  1. Βενετία, Ιταλία
  2. Πάφος, Κύπρος
  3. Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ
  4. Ντουμπάι, ΗΑΕ
  5. Φουντσάλ, Πορτογαλία
  6. Κέρκυρα, Ελλάδα
  7. Γκραν Κανάρια, Ισπανία
  8. Τενερίφη, Ισπανία
  9. Λάρνακα, Κύπρος
  10. Μαρμπέλα, Ισπανία

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.