ΤΟΠΙΚΑ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου

Με την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Γ. Ρουσουνέλου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γκέλου, του Υπολιμενάρχου Μυκόνου κ. Ζυγούρη Νικόλαου και πολλών πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυκόνου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού.
Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πορεία του ανθρώπου προς το ταπεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ, προς συνάντηση του Θεανθρώπου, τονίζοντας ότι προσφεύγουμε προς Αυτόν ως μηδέν έχοντες και, αφού εφοδιασθούμε απ’ Αυτόν τις πνευματικές Του δωρεές, απερχόμεθα ως τα πάντα κατέχοντες.
Τέλος εψάλησαν, με τη συνοδεία του παραδοσιακού οργάνου «κανονάκι»από τον κ. Γρύμπλα, τα παραδοσιακά κάλαντα της Μυκόνου «Άγιος Βασίλης έρχεται από τις κάτω Δήλες κι’ έχει το καλαθάκι του γεμάτο πεταλίδες»!
(Βλ. σχετικό βίντεο στο Facebook της Ιεράς Μητροπόλεως).
Αύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί αυθημερόν στην Καβάλα, όπου θα ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Φιλίππων κ. Στέφανο και την Τρίτη θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

 

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.