ΤΟΠΙΚΑ

Νέα έρευνα δείχνει ότι το εμβόλιο της Pfizer προστατεύει ως ένα βαθμό από τη μετάλλαξη Omicron

Νέα έρευνα δείχνει ότι το εμβόλιο της Pfizer προστατεύει ως ένα βαθμό από τη μετάλλαξη Omicron

Τα συμπεράσματα από εργαστηριακά πειράματα – Εξετάζεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στη νέα μετάλλαξη λόγω των πολλών παραλλαγών που φέρει στο εσωτερικό της

Στο γριφώδες ερώτημα εάν τα εμβόλια «πιάνουν» τη μετάλλαξη Omicron, οι επιστημονικές απόψεις ποικίλλουν, όμως μια έρευνα, σε αρχικό στάδιο, εμφανίζεται κάπως καθησυχαστική μέσα στον κυκεώνα της πανδημίας.
Στα πρώτα εργαστηριακά πειράματα για την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος της Pfizer, ερευνητές του αφρικανικού ινστιτούτου υγείας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το στέλεχος που ανακαλύφθηκε αρχικά στη Μποτσουάνα προσβάλει μεν περισσότερο από άλλα το ανοσοποιητικό σύστημα, συναντά όμως τείχος στους εμβολιασμένους.

Στην περίπτωση του εμβολίου της Pfizer, συγκεκριμένα, η απώλεια προστασίας σε περίπτωση προσβολής από τη μετάλλαξη είναι μεν δυνατή, δεν είναι όμως απόλυτη που σημαίνει ότι το ενέσιμο σκεύασμα παρέχει τρόπον τινά θωράκιση.

Με εντατικό ρυθμό εργάζονται οι φαρμακευτικές εταιρείες σε περίπτωση που η Omicron καταστήσει αναποτελεσματικά τα ενέσιμα σκευάσματα.

Οι εταιρείες παραγωγής εμβολίων διαμηνύουν πως βρίσκονται σε θέση μάχης για να παράξουν δόσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της Omicron.

Προβληματίζει, πάντως, το γεγονός πως η Οmicron φέρει πολλές παραλλαγές στο εσωτερικό της ενώ έχει χαρακτηριστεί ανησυχητική από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το θετικό, μέχρι στιγμής, είναι πως δεν προκαλεί, όπως φαίνεται, βαριά νόσηση αλλά ήπια συμπτωματολογία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.