ΤΟΠΙΚΑ

Μια μεγάλη ανακάλυψη στα ανοιχτά της Μυκόνου

Μια μεγάλη ανακάλυψη στα ανοιχτά της Μυκόνου
Ναυάγιο ιταλικού υποβρύχιου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε ανοιχτά της Μυκόνου
Το “Jantina” βυθίστηκε το 1941 από βρετανικό υποβρύχιο. Πιστοποιήθηκε η ταυτότητα του από τα αρχεία του ιταλικού Π.Ν.
Έλληνες δύτες ανακάλυψαν τα συντρίμμια ενός ιταλικού υποβρυχίου 80 χρόνια που είχε βυθιστεί από τις Συμμαχικές Δυνάμεις στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το “Jantina”, το οποίο είχε αποπλεύσει από το ελληνικό νησί της Λέρου με 48 ναύτες, βυθίστηκε στις 5 Ιουλίου 1941, μετά από χτύπημα από τορπίλες που εκτόξευσε το βρετανικό υποβρύχιο HMS Torbay.
Το ναυάγιο, σύμφωνα με το Huffingtonpostανακάλυψε ο Κώστας Θωκταρίδης, ένας από τους πιο γνωστούς δύτες στην Ελλάδα, και η ομάδα του, νότια της Μυκόνου σε βάθος 103 μέτρων χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα, το ROV Super Achilles, το οποίο πραγματοποίησε λεπτομερή οπτική επιθεώρηση των συντριμμιών.
«Η ναυτική ιστορία είναι σαν ένα παζλ και αυτό (σ.σ. το ναυάγιο) είναι μέρος αυτού του παζλ», είπε στο Reuters ο κ. Θωκταρίδης. «Η αντιπαράθεση δύο υποβρυχίων είναι ένα σπάνιο ναυτικό γεγονός».
Η ταυτότητα“Jantina” επαληθεύτηκε χρησιμοποιώντας αρχεία από το Γραφείο Ιστορίας του Ναυτικού της Ιταλίας, όπως εξήγησε ο κ. Θωκταρίδης.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.