BUSINESS

Με σταθερά βήματα η αδειοδότηση για το υδατοδρόμιο της Μυκόνου

Με σταθερά βήματα η αδειοδότηση για το υδατοδρόμιο της Μυκόνου

Η αεροπορική εταιρεία φιλοδοξεί να κόψει πρώτη το νήμα των ταξιδιών με υδροπλάνα στο Αιγαίο Πέλαγος, δημιουργώντας το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων με προορισμούς τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, το πλάνο πτήσεων της Hellenic Seaplanes περιλαμβάνει σε πρώτη φάση την Τήνο, όπου η υποδομή υδατοδρομίου είναι σε φάση κατασκευής, την Πάτμο με τα έργα να ολοκληρώνονται πολύ σύντομα ενώ στο σχέδιο προστίθεται πλέον και η Σίφνος, με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή του υδατοδρομίου η οποία θα ξεκινήσει άμεσα.

Με φόντο την εκκίνηση των πτήσεων εντός του έτους, προχωρά και εξελίσσεται με σταθερά βήματα η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με το περιεχόμενο αυτής να αφορά την αδειοδότηση 30 υδατοδρομίων στα νησιά  Ρόδος (2 υδατοδρόμια), Κως (2 υδατοδρόμια), Πάρος, Νάξος, Μήλος, Σύρος, Αμοργός, Κάλυμνος, Λειψοί, Λέρος, Χάλκη, Σύμη, Τήλος, Κάρπαθος, Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Κάσος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κύθνος, Κέα, Άνδρος, Σίκινος, Σέριφος, Δονούσα και Ανάφη. Παρά τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια που έφερε ο κορονοϊός, απόλυτος στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου υδατοδρομίων που θα αναδείξει τις πολύπλευρες δυνατότητες του υδροπλάνου ως μεταφορικού μέσου αλλά και την ευκολία μετακίνησης των ντόπιων νησιωτών και τουριστών.

Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και Υφυπουργού Μεταφορών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου

Στην ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση που είχαν οι εμπλεκόμενοι φορείς  με συμμετοχή της HellenicSeaplanes και τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα των υδατοδρομίων και την λειτουργία υδροπλάνων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ήταν:

  1. Επιτάχυνση αδειοδότησης και κατασκευής υδατοδρομίων
  2. Απλοποίηση διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης
  3. Πλαίσιο καυσίμων και δημιουργία δικτύου ανεφοδιασμού υδροπλάνων

Αναφορικά με το δίκτυο υδατοδρομίων που δημιουργείται στη χώρα μας, η συζήτηση στράφηκε γύρω από την παρούσα κατάσταση που βρίσκονται τα ολοκληρωμένα και τα εν δυνάμει υδατοδρόμια στη χώρα μας και αφορούν τα υδατοδρόμια σε Νότιο Αιγαίο, Ιόνιο και Σποράδες, το επίπεδο ετοιμότητά τους αλλά και τις εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν γύρω από θέματα όπως την επίλυση καίριων ζητημάτων που αφορούν υφιστάμενους φακέλους υδατοδρομίων, την επιτάχυνση χρόνων έκδοσης αδειών λειτουργίας κ.α.

Ο CEO της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπουςδήλωσε:

«H συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Παπαδόπουλο ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά και σημαντικά θέματα γύρω από την εξέλιξη του πρότζεκτ των υδροπλάνων και των υδατοδρομίων στη χώρα μας. Με την ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης, και την καλή συνεργασία των δημόσιων φορέων μπορούμε να φιλοδοξούμε εμπράκτως ότι φέτος θα είναι η καταλυτική χρονιά όπου θα δούμε τα υδροπλάνα να πετάνε στους ελληνικούς αιθέρες. Υπάρχουν κάποια ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν, αλλά με τις καίριες επεμβάσεις και ενέργειες όλων των αρμόδιων φορέων μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.