ΤΟΠΙΚΑ

Κατερίνα Μονογυιού: «Όλες οι γυναίκες είμαστε δυνατές, αδύναμοι είναι όσοι καταφεύγουν σε οποιαδήποτε μορφή βίας»

Κατερίνα Μονογυιού: «Όλες οι γυναίκες είμαστε δυνατές, αδύναμοι είναι όσοι καταφεύγουν σε οποιαδήποτε μορφή βίας»
25 Νοεμβρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα που είναι και η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών θα ήθελα να αναφερθώ στη δύναμη που κρύβουν μέσα τους όλες οι γυναίκες. Όπως όλοι, έτσι και εγώ είμαι σοκαρισμένη στο άκουσμα της ανθρωποκτονίας μιας γυναίκας από το σύντροφό της. Ειδικά, κατά τη διάρκεια του 2021 έγιναν γνωστές 13 ανθρωποκτονίες γυναικών. Οι λόγοι κάθε φορά και διαφορετικοί με κοινό παρονομαστή την άδικη δολοφονία μιας γυναίκας. Πέρα από τη δολοφονία μιας γυναίκας υπάρχει και η ψυχολογική, σεξουαλική , ενδοοικογενειακή βία που διόλου αμελητέα δεν πρέπει να θεωρείται. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, απέδειξε περίτρανα ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα τέτοιων φαινομένων και έλαβε πρωτοβουλίες χτίζοντας ένα πλέγμα ασφάλειας και ελευθερίας για όλες μας.

Θα ήθελα να πω σε όλες τις γυναίκες που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις ότι δεν θα πρέπει να νιώθουν μόνες, γιατί δεν είναι μόνες. Υπάρχουν πολλές γραμμές επικοινωνίας που μπορούν να απευθυνθούν, όπως η Τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και η γραμμή SOS «Δίπλα σου» του Ελληνικού Δικτύου Ευρώπης 2109700814, αλλά και το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης. Με το τρόπο αυτό τα θύματα θα λάβουν ψυχολογική υποστήριξη για να  μπορέσουν να ξεφύγουν από οποιαδήποτε μορφή βίας. Όλες οι γυναίκες είμαστε δυνατές, αδύναμοι είναι όσοι καταφεύγουν σε οποιαδήποτε μορφή βίας και με τον τρόπο αυτό νομίζουν ότι μπορούν να επιβληθούν. Δεν μπορούν.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.