ΤΟΠΙΚΑ

Κατερίνα Μονογυιού: Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αποτελεί τη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδος

Κατερίνα Μονογυιού: Η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αποτελεί τη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδος

Τη Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 έρχεται προς κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η αμυντική συμφωνία Ελλάδος – Γαλλίας κατά την οποία οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν την έγκρισή της. Η συμφωνία αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας και δημιουργεί νέα δεδομένα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Με τη ρήτρα δε, αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα που περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία, η Ελλάδα ενισχύει την αποτρεπτική της ισχύ και ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της με την αγορά των φρεγατών Belharra. Η συμφωνία αυτή είναι έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής της Νέας Δημοκρατίας που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει για τη χώρα μας. Αρχικά, με την αγορά των υπερσύγχρονων αεροσκαφών Rafale ενισχύεται η Πολεμική μας Αεροπορία, και με τις φρεγάτες Belharra προστατεύονται τα θαλάσσια ύδατα, τα οποία ουκ ολίγες φορές έχουν απειληθεί. Με την ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεων μπορούμε να προστατέψουμε τα εδαφικά δικαιώματά μας με ασφάλεια.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι με τη συμφωνία αυτή επισφραγίστηκε η ιστορική σχέση και η φιλία μεταξύ Ελλάδος – Γαλλίας, με τους Έλληνες πλέον να μην έχουν να φοβούνται τίποτα. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.