ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στις Κυκλάδες

Η Μύκονος κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στις Κυκλάδες

Στις Κυκλάδες οι περισσότερες περιφερειακές ενότητες έχουν πλήρη εμβολιαστική κάλυψη με τα ποσοστά να ξεπερνούν το 70%. Αυτό βέβαια προκύπτει διότι στο ποσοστό προσμετρούνται και οι πολίτες οι οποίοι έκαναν εμβόλιο σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο των Κυκλάδων, αλλά δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Ωστόσο, ο ΕΟΔΥ καταγράφει πλέον ξεχωριστά και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων κάθε περιοχής. Στις Κυκλάδες, κατά μέσο όρο είναι λίγο μικρότερο του 70%, ωστόσο είναι μεγαλύτερο του εθνικού μέσου όρου και τα νησιά του νομού συγκαταλέγονται στις περιοχές που καταγράφουν υψηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι σε ποσοστά πληθυσμού επί των μονίμων κατοίκων βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου, Θήρας και Μήλου. Αντίθετα τα χαμηλότερα ποσοστά παρουσιάζονται σε Νάξο και Άνδρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ η Περιφερειακή Ενότητα Σύρου έχει εμβολιαστική κάλυψη διαμενόντων στο νησί (τουλάχιστον μία δόση) 62,11% με ολοκληρωμένους εμβολιασμούς 60,85%.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου καταγράφει ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μονίμων κατοίκων 77,37% με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς να φτάνουν στο 75,23%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των κατοίκων είναι 52,96%με ολοκληρωμένους εμβολιασμούς 50,96%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των ανέρχεται στο 76,94%με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς στο 74,59%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πάρου – Αντιπάρου, η εμβολιαστική κάλυψη βρίσκεται στο 71,79% και οι πλήρως εμβολιασμένοι στο 70,01%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τήνου η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 66,04% και οι πλήρως εμβολιασμένοι στο 64,50%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, η εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων του νησιού είναι στο 52,35% και οι πλήρως εμβολιασμένοι στο 51,18%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μήλου η εμβολιαστική κάλυψη καταγράφει ποσοστό 73,20%και οι πλήρως εμβολιασμένοι 71,53%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κέας – Κύθνου η εμβολιαστική κάλυψη είναι 66,79% και οι πλήρως εμβολιασμένοι 64,48%.ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.