ΤΟΠΙΚΑ

Ανησυχητικό σύμπτωμα της Όμικρον που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ανησυχητικό σύμπτωμα της Όμικρον που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα σύμπτωμα της μεταδοτικής παραλλαγής Ομικρον δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.  Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, το αίσθημα της σύγχυσης είναι πλέον όλο και πιο συχνό σε όσους έχουν μολυνθεί από την εν λόγω μετάλλαξη.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Express, βάσει της έρευνας της εφαρμογής για τα συμπτώματα της νόσου Covid «ZOE», πολλοί φορείς της Όμικρον διαπίστωσαν ότι έχουν εμφανίσει αλλαγή στη συμπεριφορά τους, σαν να βρίσκονται σε παραλήρημα. 

Μάλιστα, ο ασθενής που νιώθει σαν να βρίσκεταισε μία κατάσταση αποπροσανατολισμού, θα πρέπει να επισκέπτεται γιατρό. Το ίδιο ισχύει και για όποιον αντιμετωπίζειδυσκολία στην αναπνοή, επίμονο πόνο ή πίεση στο στήθος, έχει υπνηλία ή είναι χλωμός και το δέρμα, τα χείλη ή τα νύχια του γίνονται «μπλε». 

Επιπλέον, η «Μελέτη Συμπτωμάτων της Covid» (ZOE), έχει εντοπίσει τα συνήθη συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό δείχνοντας ότι διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το αν κανείς εμβολιαστεί ή όχι. 

Ακολουθούν τα συνήθη συμπτώματα:

Επίμονος βήχας

Ο επίμονος βήχας είναι ένα από τα τρία κύρια συμπτώματα του Covid, αλλά, σύμφωνα με τη μελέτη ZOE, μόνο περίπου 4 στους 10 νοσήσαντες θα τον εμφανίσουν. Ο βήχας που σχετίζεται με τη νόσο Covid, είναι συνήθως ξηρόβηχας.

Πονοκέφαλος

Αν και ο πονοκέφαλος είναι λιγότερο γνωστό σύμπτωμα της Covid, είναι ένα από τα πρώιμα σημάδια, σύμφωνα με τη μελέτη ZOE.

Καταρροή

Τον περασμένο χειμώνα, η μελέτη ZOE διαπίστωσε ότι η ρινική καταρροή ήταν το δεύτερο πιο συχνά αναφερόμενο σύμπτωμα μετά τους πονοκεφάλους, με σχεδόν το 60% όσων βρέθηκαν θετικοί στον Covid με απώλεια όσφρησης να αναφέρουν επίσης ότι είχαν καταρροή.

Απώλεια όσφρησης

Παραμένει ο ισχυρότερος δείκτης μόλυνσης από τη Covid, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή τη σοβαρότητα της ασθένειας ενός ατόμου. Επίσης, μπορεί να επηρεαστεί και η αίσθηση της γεύσης.

Πονόλαιμος

Πολλά άτομα με Covid παραπονιούνται ότι έχουν πονόλαιμο που μοιάζει με αυτόν που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς όταν έχει κρυολόγημα ή λαρυγγίτιδα. Ο πονόλαιμος που σχετίζεται με τη νόσο Covid, τείνει να είναι ήπιος και δεν διαρκεί περισσότερο από πέντε ημέρες.

Φτάρνισμα

Η μελέτη ZOE διαπίστωσε ότι όταν φταρνίζεται κανείς περισσότερο από το συνηθισμένο, μπορεί να είναι σημάδι της Covid σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

real.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.