ΤΟΠΙΚΑ

Ανακοίνωσαν το τέλος στους κινητήρες βενζίνης και diesel

Ανακοίνωσαν το τέλος στους κινητήρες βενζίνης και diesel

Όπως ανακοινώθηκε δια του Γραφείου Τύπου της Κόουλ, από το 2035 θα απαγορεύεται η πώληση καινούριων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλα τα νέα επιβατικά ΙΧ και τα ελαφρά επαγγελματικάπου θα πωλούνται από το 2035 στη Νέα Υόρκη θα πρέπει να εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους. Από την άλλη, το χρονοδιάγραμμα για τα μεσαίου μεγέθους και βαρέα φορτηγά θα αφορά το 2045.

Εκτός από τα προαναφερθέντα, ο νόμος απαιτεί τη συγκρότηση μιας στρατηγικής σχετικά με την ανάπτυξη οχημάτων μηδενικών ρύπων έως το 2023. Η Αρχή Έρευνας και Ανάπτυξης Ενέργειαςτης Νέας Υόρκης (NYSERDA) θα ηγηθεί της συγκεκριμένης προσπάθειας, επιταχύνοντας την εφαρμογή των απαραίτητων εθνικών προγραμμάτων για την επίτευξη του στόχου.

Απώτερος στόχος της Νέας Υόρκης είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίουκατά 85% έως το 2050.

Το 2035 την πώληση επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα σταματήσει το και ο Καναδάς, όπως ανακοινώθηκε στις αρχές του καλοκαιριού

Αποφασισμένη να καταργήσει τα θερμικά μοτέρ είναι και η ΕΕ, η οποία έχει καταθέτει επίσημη πρόταση με χρονικό ορίζοντα το 2035.ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.