ΤΟΠΙΚΑ

«Έχουμε ιστορική ευθύνη να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του τόπου μας»

«Έχουμε ιστορική ευθύνη να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις του τόπου μας»
Ηγετική εμφάνιση Κουκά που πήρε πάνω του τα μεγάλα και δύσκολα θέματα και θερίζει πλέον τους καρπούς

Ηγετική εμφάνιση του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά με δημόσια τοποθέτηση του πριν λίγη ώρα.

Απόλυτα δικαιωμένος ο δήμαρχος της Μυκόνου έχει πάρει πάνω του όλα τα μεγάλα θέματα και βλέπει μια μετά την  άλλη τις επιλογές του να αποδίδουν καρπούς.

Ο Κουκάς διάλεξε τον δύσκολο δρόμο και αρκετοί ήταν εκείνοι που τον περίμεναν στην γωνία.

Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να αμφισβητηθεί όσο και να θέλουν ορισμένοι στη Μύκονο καθώς είναι τεράστιας σημασίας οι αποφάσεις που πήρε ο δήμαρχος με πολύ μεγάλο ρίσκο και προσωπικό και πολιτικό για το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του νησιού.

Διαβάστε την τοποθέτηση του:
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) να κρίνει ως μη νόμιμο το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που αφορά την επένδυση για κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου 340 κλινών στη θέση «Φερά Γκρεμνά -Βατούδια» της Άνω Μεράς, δικαιώνει απόλυτα την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου να γνωμοδοτήσει αρνητικά (την οποία απόφαση μας επικαλείται το ΣτΕ) σχετικά με τη σχετική Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της συγκεκριμένης Στρατηγικής Επένδυσης.

Ακόμα περισσότερο, η απόφαση αυτή του ΣτΕ αποδεικνύει ότι η τεκμηριωμένη και υπεύθυνη στάση όσων ανησυχούμε για την αλλοίωση του μυκονιάτικου τοπίου και γενικότερα του χαρακτήρα του νησιού και ζητάμε το σεβασμό στο περιβάλλον ως απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε νέα επένδυση, πέρα από ηθικά σωστή είναι τελικά και νομικά επιβεβλημένη.

Σε κάθε περίπτωση η ουσιαστική και μακρόχρονη προσπάθεια που καταβάλουμε για να προστατεύσουμε το νησί από τις συνέπειες μιας άναρχης ανάπτυξης και να διατηρήσουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την παγκόσμια φήμη του, θα συνεχιστεί μέχρι να κατανοήσουν όλοι ότι η ανάπτυξη μόνο εάν είναι βιώσιμη έχει πραγματική αξία.

Έχουμε χρέος ως Δημοτική Αρχή και ιστορική ευθύνη να αγωνιστούμε και να καταδείξουμε στο σύγχρονο κόσμο και στη νέα γενιά πως η προάσπιση των κατακτήσεων ενός τόπου θέλει τολμηρές αποφάσεις ώστε να διαμορφωθούν ευνοϊκές συνθήκες δικαίου.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.