ΤΟΠΙΚΑ

«Έφτασε η ώρα για πραγματική αποκέντρωση»

«Έφτασε η ώρα για πραγματική αποκέντρωση»
Ο Κωσταντίνος Κουκάς πρότεινε να προηγηθεί το Ειδικό Πολεοδομικό και Χωροταξικό Σχέδιο και αναβάθμιση των βασικών υποδομών

 

Την ανάγκη να επιτελέσουν σημαντικό ρόλο οι τοπικές κοινωνίες για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη προέταξε στην ομιλία του στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς που τόνισε μεταξύ άλλων:

“Η συνεργασία μεταξύ Πολιτείας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα, ο μόνος τρόπος για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχουν τον πρώτο και ουσιαστικό ρόλο, όσον αφορά τις πολιτικές που καθορίζουν τη ζωή τους.

Η Μύκονος, όπως και τα άλλα νησιά, πρέπει να χρηματοδοτηθούν με βάση τον αριθμό των επισκεπτών που φιλοξενούν και όχι με βάση τους μόνιμους κατοίκους.

  • Είμαστε υπέρ της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, αλλά πρέπει να προηγηθεί το Ειδικό Πολεοδομικό και Χωροταξικό Σχέδιο και η αναβάθμιση των βασικών υποδομών.
  • Ήρθε η ώρα για την πραγματική αποκέντρωση.

Σημεία από την τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε στην Θεσσαλονίκη το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα.”

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.