ΤΟΠΙΚΑ

Η «Μυκονιάτικη Βεγγέρα» στο Φεστιβάλ Χοροαρμενίσματα

Η «Μυκονιάτικη Βεγγέρα» στο Φεστιβάλ Χοροαρμενίσματα
Το βιωματικό εργαστήρι χορού του Απολλώνιου Ομίλου “Μυκονιάτικη Βεγγέρα” συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών 15 & 16 Ιουνίου 2019 “Χοροαρμενίσματα στην Αντίπαρο”.
Στο διήμερο αυτό Φεστιβάλ συμμετείχαν 15 χορευτικά συγκροτήματα και η έναρξη του έγινε από την “Μυκονιάτικη Βεγγέρα” όπου και Παρουσιάστηκαν οι χοροί: Συρτός, Μπαλαριστός, Μπάλος και Σούστα.
Στο Συρτό καθώς και στον Μπάλο συμμετείχαν 2 ζευγάρια από τα μικρά μας μέλη, τα οποία έκλεψαν τις εντυπώσεις και συγκίνησαν με το χορό τους αλλά και με το μήνυμα που πέρασε στον κόσμο, αυτό της μεταλαμπάδευσης της παράδοσης στις νέες γενιές.
Η υποδοχή των διοργανωτών, των Συλλόγων “φίλων” αλλά και του Δημάρχου Αντιπάρου Κου Φαρούπου ήταν θερμή και εγκάρδια. Οι εντυπώσεις από την παρουσίαση της αποστολής σύμφωνα πάντα με τα σχόλια όσων μας παρακολούθησαν ήταν θετικές. Η Μύκονος βγήκε άλλη μια φορά κερδισμένη, αφού κατάφερε να έχει χορευτική αντιπροσώπευση, σε ένα ακόμη Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που έχει γίνει θεσμός. Μετά την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας έγιναν απονομές και ακολούθησε γλέντι.
 Στην συνέχεια η ομάδα όλη μαζί δείπνησε σε εστιατόριο της Αντιπάρου και γλέντησε. Φεύγοντας τα μέλη της αποστολής από την Αντίπαρο πήραν στις αποσκευές τους όμορφες στιγμές και αναμνήσεις, καινούργιες φιλίες και δεσμούς και προσκλήσεις για μελλοντικές εμφανίσεις.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.