ΤΟΠΙΚΑ

Στο σφυρί βγαίνουν κατοικίες στη Μύκονο

Στο σφυρί βγαίνουν κατοικίες στη Μύκονο

Ένα ακόμη επεισόδιο αναμένεται να γραφτεί στο κεφάλαιο των πολυάριθμων πλειστηριασμών που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα και αφορούν μια σειρά από ακίνητα, τα οποία ανήκουν σε 5 διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες συνδέονται με την οικογένεια Πατρώνη.

Στο σφυρί είναι προγραμματισμένο να βγουν τον Απρίλιο και τον Μάιο κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες και χώροι στάθμευσης σε Μύκονο, και Σύρο των εταιρειών Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις, Μυκονιάτικες Κατοικίες, Μάριαμ Ελλάς, Ράνια και Μάρσα Οικοδομική. Οι εταιρείες, στις οποίες διαχειριστής εμφανίζεται να είναι η Καλλιόπη Πατρώνη, δραστηριοποιούνται στον κλάδο του real estate ενώ σύμφωνα με τις διαθέσιμες οικονομικές καταστάσεις που έχουν δημοσιευθεί παρουσιάζουν μηδενικό τζίρο. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακίνητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων βρίσκονται αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί ενώ ήδη στο παρελθόν ακίνητα φιλέτα σε Σύρο και Πειραιά έχουν αλλάξει χέρια περνώντας σε νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Οι αυθαίρετες κατοικίες στην Μύκονο

Στις 4 Μαΐου θα χτυπήσει για ακόμη μια φορά το ηλεκτρονικό σφυρί για ένα ακίνητο στην Μύκονο της Βικτώρια Τουριστικές Επιχειρήσεις στο οποίο, ωστόσο, έχουν γίνει μια σειρά από αυθαιρεσίες. Τυπικά το ακίνητο με βάση την οικοδομική άδεια περιλαμβάνει 14 οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 4.200 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Φανάρι της Μυκόνου. Ωστόσο, όπως σημειώνει η έκθεση εκτίμησης, η αυτοψία έδειξε ότι η οικοδομική άδεια δεν ταυτίζεται με τα κτίσματα που στην πραγματικότητα κατασκευάστηκαν καθώς η υλοποίηση των οριζόντιων ιδιοκτησιών δεν έγινε ποτέ και στη θέση τους έχουν ανεγερθεί δύο κτίρια με συνολική επιφάνεια 1.440 τ.μ. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κατοικιών, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίζεται κακή ενώ οι κατασκευές είναι εξ ολοκλήρου αυθαίρετες. Επιπλέον, κάποια από τα κτίρια έχουν κλειστεί και μπαζωθεί, συνεπώς είναι πιθανό να υπάρχουν καταγγελίες και πρόστιμα στο τμήμα αυθαιρέτων για τα συγκεκριμένα κτίσματα. Να σημειωθεί ότι η συνολική τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1,28 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 η Βικτώρια εμφάνιζε μηδενικά έσοδα, ζημιές 93 χιλ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις της τάξεως των 15,65 εκατ. ευρώ.

Στη περιοχή Βορνάς-Φανάρι της Μυκόνου εντοπίζονται και οι 6 οριζόντιες ιδιοκτησίες της εταιρείας Ράνια, οι οποίες βρίσκονται σε οικόπεδο επιφάνειας 4.017 τ.μ., το οποίο προήλθε από κατάτμηση μεγαλύτερης έκτασης. Οι ιδιοκτησίες που αφορούν σε κατοικίες και αποθήκες, βγαίνουν σε ξεχωριστούς πλειστηριασμούς με τις τιμές πρώτης προσφοράς να κυμαίνονται από 202.496 ευρώ η μεγαλύτερη μέχρι 67.312 ευρώ ανάλογα με το ακίνητο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.