ΤΟΠΙΚΑ

Ή αποκαθιστούν την τάξη στο Καλό Λιβάδι οι εμπλεκόμενοι ή αναλαμβάνει ο Δήμος Μυκόνου δράση

Ή αποκαθιστούν την τάξη στο Καλό Λιβάδι οι εμπλεκόμενοι ή αναλαμβάνει ο Δήμος Μυκόνου δράση
«Μπετόν αρμέ» άπαντες και ομόφωνες αποφάσεις στο δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με το θέμα του αιγιαλού στο Καλό Λιβάδι

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση παράνομων πρακτικών στη χρήση του αιγιαλού ζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου.

Σε μια από τις ουσιαστικές και παραγωγικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε ομόφωνη καταδίκη των πρακτικών παραβίασης της νομιμότητας στη χρήση των αιγιαλών και αποφασίστηκαν να υπάρχουν κινήσεις σε όλα τα επίπεδα για την οριστική αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων.

Σχετικά με το γνωστό θέμα παράνομης διαμόρφωσης έκτασης του δημοσίου στο Καλό Λιβάδι αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του Δημάρχου, να δοθεί διορία πέντε ημερών και εάν δεν υπάρχει επαναφορά στην προτεραία κατάσταση από τους επιχειρηματίες ή την αρμόδια κτηματική υπηρεσία, να το κάνει ο Δήμος με δικά του μέσα.
Παράλληλα να υπάρξει ενημέρωση της Πολεοδομίας Σύρου και μηνυτήρια αναφορά στον μηχανικό που εξέδωσε τη σχετική άδεια μικρής κλίμακας η οποία και ανακλήθηκε.

Παράλληλα να ζητηθεί από την ΕΤΑΔ να παραχωρήσει στο Δήμου Μυκόνου όλες τις εκτάσεις του παλαιού αιγιαλού που τίθεται προς μίσθωση στα όρια επικράτειας του Δήμου και να πραγματοποιηθεί νομοθετική ρύθμιση που να αποσαφηνίζει την διαδικασία εκμίσθωσης των παλαιών αιγιαλών δίδοντας στους Δήμους τον πρώτο λόγο για την εκάστοτε και κατά περίπτωση αξιοποίησή τους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.