ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Έκτακτη δρομολόγηση των πλοίων Aqua Blue και Caldera Vista για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών

Έκτακτη δρομολόγηση των πλοίων Aqua Blue και Caldera Vista για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών

Σε έκτακτη ναύλωση των πλοίων Aqua Blue και Caldera Vista προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο προς την ηπειρωτική χώρα, οι οποίοι έχουν από τον Ιούλιο στα χέρια τους τα χαρτιά άρσης του γεωγραφικού περιορισμού και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Θα μεταφερθούν αρχικά στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στη Νέα Καβάλα, κοντά στο Κιλκίς.

Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί οι μετακινήσεις να γίνουν την Τρίτη με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, η απόφαση άλλαξε και οι αλλοδαποί θα αναχωρήσουν την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου με ναυλωμένα πλοία. Εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν περίπου 1500 άτομα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.