ΤΟΠΙΚΑ

Υποχρεωτικό rapid test σε όλους τους επισκέπτες ζητά ο δήμαρχος

Υποχρεωτικό rapid test σε όλους τους επισκέπτες ζητά ο δήμαρχος
Αίτημα για υποχρεωτικά «γρήγορα» τεστ σε όλους τους επισκέπτες - Πληροφορίες για άρνηση εμβολιασμού απο υγειονομικούς

Ο ιός «πολιορκεί» το κοσμοπολίτικο νησί – Αίτημα για υποχρεωτικά «γρήγορα» τεστ σε όλους τους επισκέπτες από Μύκονο και Σαντορίνη – Πληροφορίες για άρνηση εμβολιασμού απο υγειονομικούς

Η πανδημία συνεχίζει να «πολιορκεί» και τη Μύκονο όπου την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 19 νέα κρούσματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία του Κέντρου Υγείας του νησιού, έπειτα και από πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν κρούσματα ενώ ορισμένοιγιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς με επιστολή του από τις 11/02/2021 προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ζητάει να εφαρμοστεί υποχρεωτικό rapid test σε όσους επισκέπτονται το νησί, επισημαίνοντας ότι ήδη από τις πρώτες βδομάδες του Ιανουαρίου αφίχθηκαν εκατοντάδες άτομαημεδαποί και αλλοδαποί, είτε επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, είτε ως συνεργείαπου ήρθαν να δουλέψουν στην οικοδομή, δεδομένης της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας , που παραδοσιακά εμφανίζεται αυτούς τους μήνες. Αυτές ακριβώς οι αφίξεις σε συνδυασμό με την χαλαρότητα που επέδειξε μια μικρή μειοψηφία είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή υγειονομική εικόνα. Την ίδια ανάγκη για Rapid Test σε λιμάνια και αεροδρόμια εξέφρασε και η Σαντορίνη, όπως αναφέρεται στην αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φορτώμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr κρούσματα εντοπίστηκαν και στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για γιατρούς ή για νοσηλευτικό ή διοικητικό προσωπικό. Ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία ( τα επείγοντα λειτουργούν κανονικά) από τη στιγμή που σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, κάποιοι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν.
πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.