ΤΟΠΙΚΑ

Υποχώρησαν οι τιμές των καυσίμων και στην Μύκονο

Υποχώρησαν οι τιμές των καυσίμων και στην Μύκονο

Πτώση σημειώνουν οι τιμές των υγρών καυσίμων στην ελληνική αγορά, ενώ η διεθνής τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί στα 70 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει υποχωρήσει κατά 0,121 ευρώ ανά λίτρο. Η πτώση αυτή καταγράφεται από το υψηλότερο σημείο του έτους, το οποίο ήταν στις 16 Απριλίου. Τότε η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 1,948 ευρώ ανά λίτρο και στις 10 Μαΐου, οπότε και υπάρχουν τα τελευταία επίσημα διαθέσιμα στοιχεία, ήταν στα 1,827 ευρώ ανά λίτρο. Η βενζίνη βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή της χρονιάς.

Από πέρυσι δε, είναι σημαντικά φθηνότερη. Να θυμίσουμε ότι την άνοιξη του 2022 ακολουθούσε μία αστρονομική… τροχιά πολύ πάνω από τα ύψη… των 2 ευρώ ανά λίτρο. Για την ακρίβεια, στις 10 Μαΐου του 2022 ήταν στα 2,179 ευρώ ανά λίτρο. Από πέρυσι δηλαδή η τιμή της αμόλυβδης είναι χαμηλότερη κατά 0,352 ευρώ ανά λίτρο. Η πτώση των τιμών που είναι σε εξέλιξη, όπως προαναφέρθηκε, από τις 16 Απριλίου αποδίδεται στη βουτιά του μπρεντ από τα περίπου 87 δολάρια το βαρέλι στα μέσα Απριλίου στα 77 δολάρια σήμερα.

Υπάρχουν οι αναλύσεις που θέλουν η μείωση να συνεχίζεται και να είναι και μεγαλύτερη αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σενάρια για την ύφεση στη διεθνή οικονομία.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.