ΤΟΠΙΚΑ

Βγήκε η προκήρυξη για την εκμίσθωση των παραλιών της Μυκόνου

Βγήκε η προκήρυξη για την εκμίσθωση των παραλιών της Μυκόνου
Διαβάστε όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμος Μυκόνου για την εκμίσθωση των παραλιών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020 ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
Σύμφωνα με την υπ ́αριθμ. 47458 ΕΞ 2020/15-5-2020 ΚΥΑ Οικονομικών – Περιβάλλοντος και Ενέργειας –Εσωτερικών με θέμα:
“Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών. (ΦΕΚ 1864/Β/15- 5-2020)” και ειδικότερα σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. δ του άρθρου 17 αυτής, καλούνται οι ιδιοκτήτες όμορων με τον αιγιαλό ξενοδοχειακών εν γένει επιχειρήσεων ή καταστημάτων αναψυχής εν γένει, οι οποίοι είχαν συνάψει μισθωτήρια απευθείας παραχώρησης έκτασης αιγιαλού και παραλίας μέχρι και το έτος 2019 με τους όρους και τις προϋποθέσεις της αριθμ. ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017/11-5-2017 κοινής υπουργικής απόφασης όπως αυτή τροποποιήθηκε και ίσχυσε έως 31/12/2019 και επιθυμούν την παραχώρηση του ιδίου τμήματος αιγιαλού, όπως άμεσα και εντός 15 ημερών καταθέσουν στον Δήμο Μυκόνου μέσω του e-mail: teri@mykonos.gr τα παρακάτω δικαιολογητικά (για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να καλείτε στο 22893-60138):
1. Αίτηση με τα πλήρη στοιχεία των ιδιοκτητών (ΑΦΜ, ΔΟΥ, Δ/ΝΣΗ, ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ) και του νόμιμου εκπροσώπου αν πρόκειται για εταιρεία.
2. Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία οι αιτούντες βεβαιώνουν τη μη κατάληψη του προς μίσθωση χώρου καθώς και την ισχύ των προϋποθέσεων της προηγούμενης παραχώρησης. Αν πρόκειται για εταιρεία την Υπεύθυνη Δήλωση την υποβάλει ο νόμιμος εκπρόσωπος.
3. Αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος της προηγούμενης μίσθωσης.

Ο μισθωτής υποχρεούται να προσκομίσει τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός δύο μηνών από την υπογραφή της σύμβασης στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία τα οποία είναι :
α) φορολογική ενημερότητα
β) άδεια λειτουργίας /γνωστοποίηση λειτουργίας επιχείρησης, κατά περίπτωση, και
γ) πιστοποιητικό περί μη οφειλής στον οικείο δήμο.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τα προσκομισθέντα στοιχεία δεν είναι ορθά, η παραχώρηση ανακαλείται αυτοδικαίως και λαμβάνονται τα μέτρα προστασίας του άρθρου 27 του ν. 2971/2001.
Για τις μισθώσεις έκτασης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2020, στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών από την πανδημία, ισχύουν οι διατάξεις της ΚΥΑ υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 31972 (ΦΕΚ 1982/Β/22-05-2020) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Εσωτερικών με θέμα “Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.