ΤΟΠΙΚΑ

Τριήμερο πένθος και στη Μύκονο για την Εθνική Τραγωδία

Τριήμερο πένθος και στη Μύκονο για την Εθνική Τραγωδία
Ο Δήμαρχος κήρυξε σε κατάσταση πένθους το νησί σε μια κίνηση αλληλεγγύης για τον δοκιμαζόμενο λαό της Αττικής

Όλη η κοινωνία της Μυκόνου συμμετέχει ενεργά στο τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα της τραγωδίας στην Αττική – Μεσίστιες οι σημαίες στο νησί.
Η Δημοτική Αρχή της Μυκόνου εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων.
«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την τροπή που πήραν τα πράγματα. Δε χωρούν πολλά λόγια τούτες τις ώρες, καθώς ο πόνος και οι απώλειες αυξάνονται λεπτό με το λεπτό. Η σκέψη και η προσευχή μας είναι κοντά στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται. Ενώ τα δημόσια και ειλικρινή συλλυπητήρια είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς εκείνους που «έφυγαν» τόσο απρόσμενα και τραγικά.
Βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου για τη Μύκονο και εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών επισκέπτονται το νησί με σκοπό να ζήσουν για λίγες μέρες το «μυκονιάτικο όνειρο».
Όμως, θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι, αυτό που έχει συμβεί στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες και να κάνουμε τη δική μας υπέρβαση!
Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, θα δώσουν το καλό παράδειγμα για ακόμη μια φορά, αναβάλλοντας τις προγραμματισμένες συναυλίες και τα events μετά το πέρας του τριήμερου εθνικού πένθους, έχοντας την αμέριστη κατανόηση τόσο των καλλιτεχνών όσο και των θεατών, Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
Η Μύκονος της αλληλεγγύης και της εθνικής συνείδησης, θα σεβαστεί στο ακέραιο τη μνήμη εκείνων που έφυγαν και τον πόνο εκείνων που έμειναν!
Η μαζική συμμετοχή των Μυκονιατών στο τριήμερο εθνικό πένθος, όπως επίσης και η συγκινητική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, θα αναδείξουν για ακόμη μια φορά το ήθος, τις αρχές και τις αξίες που μας διακατέχουν.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.