ΕΛΛΑΔΑ

Το σχέδιο για διπλασιασμό των επισκεπτών από πέρυσι

Το σχέδιο για διπλασιασμό των επισκεπτών από πέρυσι
Έμφαση στο άνοιγμα του τουρισμού δίνει η κυβέρνηση, προσδοκώντας μια σημαντικά καλύτερη τουριστική σεζόν από την περσινή.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα το απόγευμα μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για να παραβρεθεί στην εκδήλωση για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων διαχείρισης Fraport Greece, που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Από τις νέες εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της συμπρωτεύουσας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες. Θα τονίσει με έμφαση ότι είναι μια ασφαλής χώρα, που τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το «στοίχημα» του τουρισμού

Η προσέλκυση τουριστών, σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, το δεύτερο από τότε που ξέσπασε η πανδημία, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς ο τουρισμός είναι το βασικό μέσο για την ανάταση της οικονομίας.

“Το καλοκαίρι του 2021 είναι πολύ διαφορετικό από το καλοκαίρι του 2020. Πέρυσι ήμασταν στο 25% του 2019, φέτος ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει το 50%” εκτίμησε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χτες σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν το γερμανικό φόρουμ Hessischer Kreis και η Boston Consulting Group.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι φέτος η χώρα θα έχει περισσότερες απευθείας πτήσεις παρά ποτέ από τις ΗΠΑ και ότι αναμένεται σημαντικό ενδιαφέρον και από την Ευρώπη.

«Προτεραιότητα η ασφάλεια»

Βασικός άξονας στην επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης προς το διεθνές κοινό είναι ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να κάνει οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό “τρέχει” με γοργούς ρυθμούς την επιχείρηση “εμβολιασμοί των νησιών” και μάλιστα, κατά βάση με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Κάτοικοι, διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι εκεί, ηλικίας άνω των 18 ετών έχουν πρόσβαση στον εμβολιασμό, προκειμένου να υποδεχτούν με ασφάλεια τους τουρίστες.

Από 1η Ιουνίου το «Πράσινο Διαβατήριο» στους Έλληνες

Η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη από την 1η Ιουνίου να διαθέσει το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού στους πολίτες της που έχουν κάνει τις απαραίτητες δόσεις του εμβολίου.

Παράλληλα ενθαρρύνει και τις υπόλοιπες ηγεσίες των κρατών μελών της Ε.Ε., να τρέξουν όσο πιο σύντομα, και πάντως πριν από το τέλος Ιουνίου, το ψηφιακό ‘Πράσινο πιστοποιητικό”, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των τουριστών.

Παράγοντες της κυβέρνησης εκτιμούν ότι η χώρα μας θα είναι ανάμεσα στις 3 – 4 χώρες που θα βγουν ισχυρές στο τέλος της σεζόν, ενώ ο στόχος της φετινής τουριστικής περιόδου είναι η επιμήκυνση της έως και τα μέσα Νοεμβρίου.

newsit.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.