ΤΟΠΙΚΑ

Το νέο 5* resort των ομίλων Κόκκαλη- L&R των €100 εκατ. στη Μύκονο

Το νέο 5* resort των ομίλων Κόκκαλη- L&R των €100 εκατ. στη Μύκονο

Το έργο, στο Καλό Λιβάδι περιλαμβάνει μια νέα, υπερπολυτελή μονάδα 150 κλινών ενώ η επένδυση θα περιλαμβάνει και ένα συγκρότημα πολυτελών βιλών.

Mε τις εργασίες να ξεκινούν από το ερχόμενο φθινόπωρο, στόχος του ομίλου Κόκκαλη, για το νέο πεντάστερο resort στη Μύκονο που θα υλοποιηθεί μέσω της Intradevelopment από κοινού με τους Βρετανούς της London & Regional, είναι να λειτουργήσει από το 2020.

Πρόκειται για το δεύτερο ξενοδοχειακό project που θα υλοποιήσει η εταιρεία, θυγατρική του ομίλου της Intracom Holdings, στη Μύκονο, μετά το 5* ξενοδοχείο Branco που ξεκίνησε τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2017. Σημειωτέον ότι στη Μύκονο, ο όμιλος, είχε ούτως ή άλλως παρουσία στον κομμάτι της β’ κατοικίας, έχοντας αναπτύξει πολυτελείς κατοικίες για μίσθωση ή πώληση.

Τώρα, η νέα επένδυση, την οποία θα πραγματοποιήσει ο όμιλος, σε ποσοστό 50%- 50% με εταίρο την βρετανική London & Regional και ήδη έχει προχωρήσει με τις εγκρίσεις, υπολογίζεται ότι θα είναι περί τα 100 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 100 στρεμμάτων στο νησί.

Το έργο, στο Καλό Λιβάδι περιλαμβάνει μια νέα, υπερπολυτελή μονάδα 150 κλινών, για την οποία, όπως προαναφέρθηκε εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει το 2020 σε συνεργασία και με ξένη εταιρεία διαχείρισης, ενώ η επένδυση θα περιλαμβάνει και ένα συγκρότημα πολυτελών βιλών.

Επίσης στον ξενοδοχειακό τομέα, η Ιntradevelopment, «τρέχει» αυτή την στιγμή ένα ακόμη ξενοδοχειακό project στην Αθήνα, για το νέο boutique ξενοδοχείο 5* στο Σύνταγμα, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στο τέλος του 2019.

Όσον αφορά στους Βρετανούς της L & R είναι δεδομένη η πρόθεσή τους να ενισχύσουν τη θέση τους στην ελληνική αγορά, έχοντας μάλιστα πολύ πρόσφατα αποκτήσει και το ιστορικό ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στο κέντρο της Αθήνας, σε μία επένδυση περί τα 50 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος, είχε πρωτογίνει ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας όταν εκδήλωσε ενδιαφέρον για το μεγάλο project του Ελληνικού στις διαγωνιστικές διαδικασίες που είχε πραγματοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Η μη επιτυχής διεκδίκηση της μεγάλης επένδυσης για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου (σ.σ. που κατέληξε ως γνωστόν στον όμιλο της Lamda), δεν εμπόδισε την L&R να προχωρήσει προ τριετίας περίπου στην πρώτη της ουσιαστικά επένδυση στην ελληνική αγορά και δη στο τουριστικό real estate, εντάσσοντας στο χαρτοφυλάκιό της το 5άστερο ξενοδοχείο Amathus Βeach της Ρόδου. Για τη σεζόν του 2019 μάλιστα, ο όμιλος προχώρησε σε ευρύ πρόγραμμα ανακαίνισης για το ξενοδοχείο της Ρόδου με νέους χώρους υποδοχής και ανακαινισμένα δωμάτια.

Διεθνώς, ο όμιλος πρόσφατα ανακοίνωσε την περαιτέρω επέκτασή του στην αμερικανική αγορά, έχει αυτή την στιγμή ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων και ανεξάρτητων ιδιοκτησιών, αξίας άνω των 9 δισ. στερλίνων, με πάνω από 14.000 δωμάτια σε Ευρώπη και Καραϊβική, είτε πρόκειται για resorts είτε ακόμη και για ξενοδοχεία στο κέντρο των πόλεων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.