ΤΟΠΙΚΑ

Το Μάη θα μάθουμε πως θα λειτουργήσουν οι παραλίες

Το Μάη θα μάθουμε πως θα λειτουργήσουν οι παραλίες
O Νικόλαος Σύψας, λοιμωξιολόγος – καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έδωσε τις δικές του εκτιμήσεις για το πώς θα είναι το καλοκαίρι στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό.
Εκτιμήσεις οι οποίες, αναμφισβήτητα προκαλούν έντονο προβληματισμό και αβεβαιότητα για το μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας, αφού οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες.
Τήρηση αποστάσεων στις παραλίες
Όπως ο ίδιος είπε, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του STAR, η τήρηση αποστάσεων ακόμα και στις παραλίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις αμμουδιές.
Ακόμη, δεν έχει γίνει σαφές το πλαίσιο λειτουργίας των παραλιών, κάτι το οποίο αναμένεται να γνωστοποιηθεί μέσα στο Μάιο, εφόσον βέβαια, συνεχιστεί η εξαιρετική πορεία της χώρας μας στη διαχείριση και μη διασπορά της νόσου.
«Σίγουρα το καλοκαίρι ο ιός δεν θα εξαφανιστεί. Όμως ελπίζουμε ότι η ζέστη θα έχει μία επιρροή στο λεγόμενο Ρ0, δηλαδή στην ικανότητα του ιού να μεταδίδεται. Στη ζέστη ο ιός επιβιώνει αλλά δεν μεταδίδεται εύκολα», τόνισε ο καθηγητής.
«Η πολιτεία αυτό που θα κάνει είναι ότι θα έχει διαθέσιμα πολλά τεστ και για αντισώματα και για τον ιό. Θα ανιχνεύονται γρήγορα νέα κρούσματα», ανέφερε ο κ. Σύψας.
Δε θα έχουμε μαζικό τουρισμό
Σε ότι αφορά τον τουρισμό, ο οποίος είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας και φυσικά των Κυκλάδων, τα δεδομένα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Η έλευση τουριστών μπορεί να είναι επικίνδυνη δεδομένων των χαμηλών ποσοστών ανοσίας στη χώρα μας, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει η μαζικότητα των προηγούμενων ετών.
«Η έλευση τουριστών μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, το έχουμε δει και στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες. Για τον λόγο αυτό σίγουρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί από χώρες υψηλής επιδημικότητος και θα υπάρχουν έλεγχοι στους επισκέπτες μας. Το σίγουρο είναι ότι δε θα έχουμε τον μαζικό τουρισμό που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα υπάρχει τουρισμός με κανόνες και με έλεγχο», υποστήριξε ο καθηγητής.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.