BUSINESS ΤΟΠΙΚΑ

Το λιμάνι της Μυκόνου περιλαμβάνεται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών “Συνδέοντας την Ευρώπη”

Το λιμάνι της Μυκόνου περιλαμβάνεται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών “Συνδέοντας την Ευρώπη”

Πρόσβαση στην Χρηματοδοτική Διευκόλυνση ‘Συνδέοντας την Ευρώπη 2’ για 17 επιπλέον λιμένες με την αναθεώρηση του Κανονισμού για το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, σηματοδοτούν οι νέες εξελίξεις στην Ε.Ε. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται και δύο των Κυκλάδων.

Την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες η αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ΕΚ) 1315/2013 που διέπει την λειτουργία του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Από τη χώρα μας διέρχεται ο Διάδρομος Ανατολής – Ανατολικής Μεσογείου στον βασικό δίκτυο του οποίου με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030, εντάσσονται οι λιμένες Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηγουμενίτσας, και Ηρακλείου Κρήτης ενώ στο εκτεταμένο δίκτυο με ορίζοντα ολοκλήρωσής το 2050, εντάσσονται οι λιμένες Μυτιλήνης, Χίου, Ρόδου, Χανίων, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Θήρας, Λαυρίου, Ραφήνας, Χαλκίδας, Ελευσίνας, Καλαμάτας, Πύργου, Βόλου, Σκιάθου, Καβάλας, Κέρκυρας και Κυλλήνης.

Για τις ανάγκες αναθεώρησης του Ευρωπαϊκού Κανονισμού (ο οποίος δεν αναμένεται να τεθεί σε ισχύ πριν από τις αρχές του 2024), τέθηκαν εκ νέου τα κριτήρια επιβατικής ή/και εμπορευματικής κίνησης για την τριετία 2017-2019, για όλους τους λιμένες του Διευρωπαϊκού Δικτύου. Από την ολοκλήρωση της άσκησης αυτής και κατόπιν σειράς διμερών επαφών της χώρας μας με την αρμόδια Διεύθυνση της Ε. Επιτροπής (DGMOVE), στον νέο Κανονισμό προστίθενται για την χώρα μας οι ακόλουθοι λιμένες που ικανοποίησαν τα εν λόγω κριτήρια:

Κύριο δίκτυο:

Αγίων Θεοδώρων (Κόρινθος)

Εκτεταμένο δίκτυο:

Αργοστόλι, Ληξούρι, Πόρος (Κεφαλονιά), Ζάκυνθος, στα Ιόνια Νησιά,
Αίγινα, Φανερωμένη και Παλούκια Σαλαμίνας, Πόρος Τροιζηνίας, στον Αργοσαρωνικό
Γαύριο (Άνδρος), Τήνος, στις Κυκλάδες
Κως και Βαθύ Σάμου, στα Δωδεκάνησα
Θάσος, στο Β. Αιγαίο
Ρέθυμνο και Σητεία, στην Κρήτη και
Λάρυμνα, στην Στερεά Ελλάδα.

Οι λιμένες αυτοί με την θέση του Κανονισμού σε ισχύ, αποκτούν πρόσβαση σε ευρωπαϊκές συγχρηματοδοτήσεις μέσω της Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης Συνδέοντας την Ευρώπη 2, του χρηματοδοτικού εργαλείου της Ε. Επιτροπής για την πραγμάτωση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.

Fhb9rZjXkAEg9N

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.