ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΑ

Το Euronews αποθεώνει την Μύκονο για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία

Το Euronews αποθεώνει την Μύκονο για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πανδημία
Μεγάλο αφιέρωμα του ειδησεογραφικού δικτύου στον τρόπο που η Μύκονος αντιμετωπίζει την πανδημία

Ο τουρισμός είναι η πιο σημαντική βιομηχανία στην Ελλάδα και οι τουρίστες έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στη Μύκονο, ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή νησιά της χώρας αναφέρει στο ρεπορτάζ του το euronews 

Μπαρ και εστιατόρια μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τις 00:15 χωρίς μουσική, γιατί υπάρχει ακόμη απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι επισκέπτες κινούνται ακόμη με  προσοχή.

Ο Νίκος Λόιζος, ιδιοκτήτης ενός από τα εστιατόρια του νησιού, τονίζει ότι όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία έχουν τεθεί σε εφαρμογή και ότι μέχρι το τέλος Μαΐου, το προσωπικό  θα εμβολιαστεί.

Την ίδια στιγμή που οι ντόπιοι και οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται να δεχθούν τουρίστες από όλο τον κόσμο, το ιατρικό κέντρο του νησιού συνεχίζει να εμβολιάζει μαζικά τους κατοίκους.
Οι γιατροί έχουν την απαραίτητη εμπειρία για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων του covid-19 και για να επιταχύνουν το σχέδιο εμβολιασμού, η χώρα έχει τώρα ένα εμβόλιο μίας δόσης από την Johnson & Johnson.

“Το ιατρικό κέντρο μπορεί να εμβολιάζει μεταξύ 240 και 250 άτομα καθημερινά και 6.500 άτομα σε ένα μήνα”, λέει η Ντίνα Σαμψούνι, διευθύντρια του Ιατρικού Κέντρου της Μυκόνου.

Οι τουρίστες οφείλουν να συμμορφωθούν με τα ισχύοντα στην Ελλάδα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας: μάσκες, απόσταση και υποχρεωτική απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Ο Κωνσταντίνος Κουκάς δήμαρχος της Μυκόνου, λέει ότι τα μέτρα “δεν επιτρέπουν μια εντελώς χαλαρωτική διαμονή” επειδή υπάρχουν μάσκες, αποστάσεις ακόμα στα τραπέζια και στις  ξαπλώστρες και δεν υπάρχει μουσική.

“Αλλά υπάρχει μια λογική πίσω από αυτά τα μέτρα και είμαι σίγουρος ότι σταδιακά θα αυξηθούν και η μουσική θα επιστρέψει στα μαγαζιά τονίζει ο ο δήμαρχος 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.