ΤΟΠΙΚΑ

Το Ελαιόλαδο στη μαγειρική, στη γεύση, στη διατροφή

Το Ελαιόλαδο στη μαγειρική, στη γεύση, στη διατροφή
Λέσχη Γαστρονομίας Μύκόνου: Αφιέρωμα στο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
-Πώς δοκιμάζουμε σωστά το Ελαιόλαδο
-Πώς το αξιολογούμε,
-Πώς το συντηρούμε
-Πώς ταιριάζουμε τις διαφορετικές του ποικιλίες με τα φαγητά μας.

Συνεχίζουμε τα γευστικά μας αφιερώματα.
Μετά το ενδιαφέρον ταξίδι στην Ουκρανία με την μαγειρική σύζευξη δυο πολιτισμών και οδηγό μας την Λουντμίλα Ονουφέρκο από το εστιατόριο «Luda’s» (Πικάντικη Γωνιά) η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου αφιερώνει την επόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Ελαιόλαδο.

Στο ταξίδι μας αυτό και στην γνωριμία με τις αρετές και τις ιδιαιτερότητες του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, τη χρήση του στο φαγητό και το τί πρέπει να προσέχουμε θα μας οδηγήσει η φίλη της Λέσχης μας Ανίτα Ζάχου, Γεωπόνος – Γευσιγνώστρια Ελαιολάδου.
Για αρχή θα δοκιμάσουμε κάποια ελαιόλαδα ακολουθώντας την διαδικασία που επιβάλει μια σωστή γευστική δοκιμή, ώστε στην πράξη να δούμε πως αναγνωρίζουμε τα θετικά χαρακτηριστικά ή τα τυχόν ελαττώματα που μπορεί να έχει ένα ελαιόλαδο και πότε αυτό χαρακτηρίζεται Εξαιρετικό Παρθένο. Στη συνέχεια θα δούμε πως το κάθε ελαιόλαδο με τα σγκεκριμένα χαρακτηριστικα το μπορεί να αναδείξει όχι ένα πιάτο με ένα απλό ή σύνθετο φαγητό.
Το αφιέρωμα θα κλείσει με κάποιες ιδιαίτερες -και μάλλον ασυνήθιστες για μας- χρήσεις του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου που δίνουν μια διαφορετική και εδιαφέρουσα γευστική άποψη σε κάποια εδέσματα
Με όποιον εδιαφέρεται για παραπάνω ενημέρωση θα δοκιμάσουμε στο τέλος κάποια επιπλέον βραβευμένα ελαιόλαδα από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος!

Το ραντεβού μας ισχύει λοιπόν κανονικά και αυτή την Πέμπτη στις 6:00 το απόγευμα στο στέκι μας στην πλατεία Άνω Μεράς, πλάι στην «Κοινότητα».
Είναι μια ακόμα σημαντική εκδήλωση και όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη!

Έχοντας ήδη διοργανώσει 3 εκδηλώσεις με τον Γιάννη Καρβέλα σε συνεργασία με τον Ερασιτεχνικό Οινοελαιουργικό Σύλλογο Μυκονίων (Ερ.Ο.Σ.) χαιρόμαστε που η Ανίτα Ζάχου υπήρξε μαθήτριά του και σήμερα πλέον ζει μόνιμα κοντά μας στο νησί. Ο δρόμος του ποιοτικού ελαιολάδου στη Μύκονο θα είναι μακρύς αλλά θα έχει ενδιαφέρον να τον περπατήσουμε! (βλ. αφίσα από τη δεύτερη εκδήλωσή μας με τον Ερ.Ο.Σ. το 2015)

~~~~~~~~~~~

Περισσότερα βιογραφικά:
H Ανίτα Ζάχου είναι Γεωπόνος – Πιστοποιημένη Γευσιγνώστρια Ελαιολάδου – Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Ευεξίας (Life & Wellness Coach). Έχει ιδρύσει πρόσφατα το Mykonos Olive Oil Tasting, μια εκπαιδευτική εταιρεία που παρέχει σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου, μεσογειακής διατροφής, ολιστικής υγείας, ομορφιάς και ευεξίας σε τουρίστες, ντόπιους και παιδιά, αλλά και σε επαγγελματίες της εστίασης με σκοπό να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το καλό ελαιόλαδο αλλά και τη Μεσογειακή διατροφή.

mykonosgastronomia.gr

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.