ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τι γίνεται με τις μετακινήσεις με τα πλοία – Πότε αναμένεται να επιτραπούν

Τι γίνεται με τις μετακινήσεις με τα πλοία – Πότε αναμένεται να επιτραπούν

Καμία νεότερη εξέλιξη δεν προέκυψε από τις χθεσινές ανακοινώσεις χαλάρωσης των μέτρων προστασίας σχετικά με τις μετακινήσεις των πλοίων, κάτι το οποίο δεν προκάλεσε έκπληξη.

Όπως στην υπόλοιπη χώρα απαγορεύονται οι μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο, έτσι και στη νησιωτική Ελλάδα εξακολουθούν να μην επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τα νησιά προς τα αστικά κέντρα ή από νησί σε νησί μέσω πλοίων, παρά μόνο για λόγους υγείας ή εργασίας.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει από τον περασμένο Νοέμβριο και παρότι ήδη έχει συμπληρώσει 4,5 μήνες κανείς δε γνωρίζει με βεβαιότητα μέχρι πότε θα ισχύει. Σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν χθες για το θέμα των μετακινήσεων τόσο σε ειδικούς επιστήμονες, όσο και σε εκπροσώπους της κυβέρνησης, δεν υπήρξε κάποια ξεκάθαρη απάντηση κι αυτό συνέβη, διότι τα υγειονομικά δεδομένα της χώρας μόνο θετικά δε μπορούν να χαρακτηρισθούν για να προβεί κάποιος σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις.

Στην παρούσα φάση μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν κι αυτές είναι παρακινδυνευμένες. Έτσι λοιπόν, αν όντως βελτιωθούν οι υγειονομικές συνθήκες της χώρας, σε πρώτη φάση θα επιτραπούν οι χερσαίες μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο στις αρχές του Απρίλη, κάτι το οποίο δεν αφορά τη νησιωτική χώρα.

Σε ότι όχι να κάνει με τις μετακινήσεις με πλοία, πιθανολογείται ότι θα επιτραπούν εντός του Απριλίου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προσδιοριστεί από τώρα, αν το Πάσχα θα είναι απόλυτα απελευθερωμένες κι αν θα υπάρξει τουριστική δραστηριότητα τις ημέρες των γιορτών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.