BUSINESS

Θετικές εκτιμήσεις για την κρουαζιέρα παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Θετικές εκτιμήσεις για την κρουαζιέρα παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κρουαζιέρα 2022: Στελέχη του κλάδου πιστεύουν πως φέτος θα πάει καλά η κρουαζιέρα στην Ελλάδα παρά την διενέργεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις επαγγελματιών του κλάδου, σχετικά με την κρουαζιέρα. Τα στελέχη του κλάδου εκτιμούν ότι φέτος οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες του 2021.
Μπορεί ο πόλεμος στην Ουκρανία να φέρνει “σύννεφα” πάνω και από τον τουρισμό, ωστόσο τα πρώτα κρουαζιερόπλοια από το εξωτερικό καταφθάνουν ήδη στα ελληνικά λιμάνια. Η περίοδος δείχνει να ξεκινάει αισιόδοξα, με τις προκρατήσεις να κινούνται πάνω από τα επίπεδα του 2021.

Τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, το 2021 ο συνολικός αριθμός αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια ανήλθε στις 1.957 και ο αριθμός επιβατών στους 1.316.662. Στον αριθμό κρουαζιερόπλοιων, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ο Πειραιάς, η Μύκονος και η Κέρκυρα, και ακολουθούν η Ρόδος, η Σαντορίνη, το Κατάκολο και το Ηράκλειο.

Με βάση τις προβλέψεις, οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων θα κινηθούν στο 75%-90% του 2019. Ιδιαίτερα σημαντικός αναμένεται ο αριθμός των πλοίων που θα αξιοποιήσουν τα λιμάνια ως home port.

Τουλάχιστον 410 αναμένονται φέτος οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ οι αισιόδοξοι προβλέπουν ακόμα περισσότερες κρατήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

pagenews.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.