ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλο θέμα με τον εμβολιασμό ή μη τον ξενοδοχοϋπαλλήλων

Μεγάλο θέμα με τον εμβολιασμό ή μη τον ξενοδοχοϋπαλλήλων

Τεράστιο θέμα δημιουργείται αναφορικά με τον εμβολιασμό ή μη τον ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων σε τουριστικά καταλύματα. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο αφορά άμεσα όλα τα νησιά των Κυκλάδων ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου και σχετίζεται με μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, σύντομα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους προκειμένου να είναι όλα έτοιμα και ασφαλή και να ανοίξει η νέα τουριστική σεζόν στις 15 Μαϊου.

Σε κυβερνητικό επίπεδο έχει αναφερθεί – ανεπισήμως –  ότι ο εμβολιασμός σε αυτή την κατηγορία των εργαζομένων θα είναι προαιρετικός όπως συμβαίνει για όλους τους πολίτες. Την ίδια γραμμή θα καλούνται να ακολουθήσουν οι ενώσεις ξενοδόχων και τουριστικών καταλυμάτων, όπως και οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς δε θα πρέπει το εμβόλιο να γίνει ένα από τα κριτήρια πρόσληψης.

Ωστόσο, κανείς δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί αν θα προσλαμβάνονται και οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι. Τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο μιας και οι απαιτήσεις των επισκεπτών -ειδικά από το εξωτερικό- θα είναι αυξημένες για θέματα υγειονομικής προστασίας προκειμένου να επιλέξουν προορισμό και κατάλυμα. Επίσης, επειδή η κυβέρνηση έχει θέσει ως κορυφαίο στόχο τον τουρισμό με σκοπό να λειτουργήσει ξανά η οικονομία και να ενισχυθούν με έσοδα τα κρατικά ταμεία, δεν αποκλείεται – έστω και έμμεσα – να εφαρμόσει πιο αυστηρό πλαίσιο στον εμβολιασμό όσων εμπλέκονται με την τουριστική δραστηριότητα.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο ήδη έχει πάρει πανελλήνια διάσταση και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, επισήμως, το συντομότερο δυνατό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.