ΤΟΠΙΚΑ

Τα πιο ισχυρά Nαυτικά του κόσμου για το 2023 – Οι θέσεις Ελλάδας και Τουρκίας

Τα πιο ισχυρά Nαυτικά του κόσμου για το 2023 – Οι θέσεις Ελλάδας και Τουρκίας

Η κατάταξη εξέτασε τον συνολικό αριθμό των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων,παράλληλα με παράγοντες όπως η ηλικία ενός στόλου, η υλικοτεχνική του υποστήριξη και οι δυνατότητες επίθεσης και άμυνας.

Εξέτασε επίσης την ισορροπία κάθε δύναμης, δηλαδή, πόσα διαφορετικά είδη έχουν και αν συγκεντρώνουν τα πλεονεκτήματά τους σε μια περιοχή.

Η θέση της Ελλάδας

Η Ελλάδα βρίσκεται στη 22η θέση της λίστας,στην οποία να αναφέρεται ότι η χώρα μας διαθέτει 11 υποβρύχια, τρεις φρεγάτες, τρία πλοία ναρκοπέδησης/αντεμπλοκής και 36 περιπολικά ανοικτής θαλάσσης, που αποτελούν τις 63 ενεργές μονάδες της από τον Νοέμβριο του 2022.

Το WDMMW σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει επικεντρωθεί στα πλοία ανοικτής θαλάσσης, με αυτόν τον στόλο «να αποτελεί πάνω από το ήμισυ της συνολικής μαχητικής δύναμης».

Τονίζεται, επίσης, ότι πρόκειται για έναν γηρασμένο στόλο (27,5 έτη ο μέσος όρος ηλικίας των σκαφών), ωστόσο γίνεται αναφορά στις νέες γαλλικές φρεγάτες που ετοιμάζονται για να δοθούν στο ελληνικό ναυτικό.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.