ΤΟΠΙΚΑ

Τα κρυμμένα «μυστικά» της Μυκόνου

Τα κρυμμένα «μυστικά» της Μυκόνου
Στην επιφάνεια πολύτιμες πληροφορίες της ιστορίας και του πολιτισμού της Μυκόνου

Μια υπέροχη εμπειρία έχουν την τύχη να απολαύσουν οι σύγχρονοι Μυκονιάτες καθώς και οι επισκέπτες του νησιού .


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σε συνεργασία με το Δήμο Μυκόνου φέρνουν στην επιφάνεια εικόνες από την παλιά Μύκονο των περασμένων αιώνων.

 


Μπροστά στο Άη Νικολάκι αποκαλύφθηκαν τα θεμέλια της παλιάς προβλήτας του Γιαλού καθώς και της νησίδας που ήταν χτισμένος ο Ναός, όπως και η βάση του γεφυριού που συνέδεε τις δύο αυτές τοποθεσίες.
Παράλληλα με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανασκαφή που φέρνει στο φως τον Μεσσαιωνικό οικισμό του Κάστρου δίπλα στην Παραπορτιανή καθώς και τον Μεσαιωνικό Πύργο δίπλα στην εκκλησία την επονομαζόμενη «Μπριανή» δηλαδή Πυργιανή.

Ο Μιλτιάδης Ατζαμόγλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τα ευρήματα που έρχονται στην επιφάνεια προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή των κατοίκων του νησιού εκείνης της εποχής. Παράλληλα αναβαθμίζουν αισθητικά την περιοχή και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ιστορική αξία του παραδοσιακού οικισμού τη Χώρα του νησιού μας»

*η φωτογραφία του 1895 είναι από Ιστορικό Φωτογραφικό Λεύκωμα του Καθηγητή Παναγιώτη Κουσαθανά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.