ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία του Δήμου Μυκόνου με το Χαμόγελο του Παιδιού

Συνεργασία του Δήμου Μυκόνου με το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο Δήμος Μυκόνου και Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» :

1. αποφασίζουν να συνεργαστούν για την από κοινού προώθηση και υποστήριξη της κοινωνικής φροντίδας , αλληλεγγύης, προαγωγής υγείας παιδιών , τόσο στο πεδίο της παρέμβασης , όσο και της προστασίας των παιδιών.

2. αναλαμβάνουν την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες,κατά αρμοδιότητα, με στόχο την υποστήριξη των υφιστάμενων κοινωνικών δομών του Συλλόγου.

Παράλληλα,ο Δήμος Μυκόνου

1.  αναλαμβάνει την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000 και της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξής παιδιών και εφήβων 116111 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται.

2. αναλαμβάνει να ενημερώσει όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Σύλλογος στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας όπωςπεριγράφονται παραπάνω με σκοπό η συνεργασία και αξοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στον Δήμο.

3.  αναλαμβάνει την προβολή των μηνυμáτων Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas στις οθόνες μεταβλητών μηνυμάτων στο οδικό δίκτυο και σε άλλα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται.

4. συμμετέχει ενεργά στα Προγράμματα  Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas κυρίως μέσω του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

To Amber Alert Hellas ενεργοποιείται από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με την έγκριση της Ελληνικής Αστυνομίας και συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λειπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λειπά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Oργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με αυτό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.