ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός ύστερα από τουρκική Navtex για έρευνες ανοιχτά του Καστελορίζου

Συναγερμός ύστερα από τουρκική Navtex για έρευνες ανοιχτά του Καστελορίζου
Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον Έβρο έως τη Γαύδο - Σπεύδουν πλοία στην περιοχή -

Σύμφωνα με τη Navtex θα γίνουν σεισμικές έρευνες ΝΑ του Καστελορίζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας – Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον Έβρο έως τη Γαύδο – Σπεύδουν πλοία στην περιοχή – Υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τη Στρογγύλη και τη Μεγίστη.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον Έβρο έως τη Γαύδο μετά τη νέα  Navtexπου εξέδωσε το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό για έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νοτιανατολικά του Καστελορίζου.  Πλοία του  Πολεμικού Ναυτικού καταπλέουν στην περιοχή, αφού οι προαναγγελθείσεις «σεισμικές έρευνες» είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το θέμα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και ψυχραιμία η κυβέρνηση.  Στις 14.23′ ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 έκανε υπερπτήσεις πάνω από τις νήσους Στρογγύλη και Μεγίστη, στα 12.500 πόδια, αυξάνοντας κι άλλο τον «πυρετό» στην περιοχή.

Μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος που βρισκόταν σε διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, επιστρέφει σήμερα, αντί για αύριο, στην Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανακαλούνται άδειες στρατιωτικών που υπηρετούν στον Έβρο, στο πλαίσιο της επιφυλακής. Ανάκληση αδειών υπάρχει και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η Navtex έχει ισχύ από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τη Navtex θα γίνουν σεισμικές έρευνες νοτιοανατολικά του Καστελορίζου.

Στην περιοχή πλέει ήδη το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Η Τουρκική NAVTEX είναι η ακόλουθη:

TURNHOS N/W : 0977/20 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 21-07-2020 11:23)

TURNHOS N/W : 0977/20
MEDITERRANEAN SEA

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.